Ο πολιτιστικός σύλλογος Μονής Μαλεβυζίου και η περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου της Περιφέρειας Κρήτης σας προσκαλούν στη συναυλία που συνδιοργανώνουν την Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014 στη Μονή Μαλεβυζίου με το συγκρότημα '' Άλλη Μπάντα ''.

Η εκδήλωση είναι υπό την αιγίδα της τοπικής κοινότητας Μονής και του ΔΟΠΠΑΜ και έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

'Εναρξη 9.30 μ.μ.

Η Άλλη μπάντα ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2010 στο Ηράκλειο της Κρήτης από δύο μουσικούς τον Νίκο Μανιουδάκη και τον Δημήτρη Ζωγραφάκη. Το να δημιουργήσουν μια μουσική μπάντα, υπήρχε πολλά χρόνια πρίν σαν σκέψη, αλλά πραγματοποιήθηκε το χειμώνα του 2010. Και οι δυο τους, χρόνια ταξιδεμένοι στα μονοπάτια της κρητικής μουσικής πάνε στην «Άλλη μπάντα» και ανοίγονται στις λεωφόρους του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού. Δυο πράγματα δηλώνει η ονομασία του συγκροτήματος Άλλη μπάντα , πρώτον στην άλλη μεριά και δεύτερον μια καινούρια μπάντα που εισέρχεται στο χώρο της έντεχνης μουσικής.

Επηρεασμένοι έντονα από τον τόπο τους, δίνουν έμφαση και χρώμα , μέσα στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι και μας δείχνουν την καταγωγή τους, με τον επιθετικό και συγχρόνως γλυκό ήχο της λύρας και την αρμονία της ακουστικής κιθάρας , ενώ η ηλεκτρική κιθάρα , τα drums , και το μπάσο που πλαισιώνουν την Άλλη μπάντα επαναστατούν και δημιουργούν κάποιες φορές rock καταστάσεις .

Το μουσικό πλαίσιο που παρουσιάζουν, είναι από τραγούδια αγαπημένων τραγουδοποιών και συνθετών διαφορετικών γενεών, που έχουμε αγαπήσει όλα αυτά τα χρόνια. Ένα μουσικό ταξίδι με αναφορές τραγουδιών από τον Αλκίνοο Ιωαννίδη έως τον Θανάση Παπακωνσταντίνου, από τον Θάνο Μικρούτσικο έως τον Πάνο και Χάρη Κατσιμίχα και από τον Παύλο Σιδηρόπουλο ως στον Αρχάγγελο Νίκο Ξυλούρη. Στις συναυλίες ακούγονται τραγούδια από την δισκογραφία του Δημήτρη Ζωγραφάκη και του Νίκο Μανιουδάκη και κάποια ακυκλοφόρητα κομμάτια που έχουν τις πρώτες τους επαφές με το κοινό. Η ''Άλλη μπάντα'' αποτελείται από 5μελές συγκρότημα που το πλαισιώνουν οι εξής μουσικοί:

Νίκος Μανιουδάκης (φωνή, λύρα, κιθάρα)
Δημήτρης Ζωγραφάκης (φωνή, κιθάρα)
Γιώργος Τζωρτζάκης (μπάσο)
Ευθύμης Φασουλάκης (drums )