Η ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που απασχολούν έως 10 εργαζόμενους, είναι ένας από τους βασικούς στόχους των μέτρων που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τη ρύθμιση των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων, όπως δήλωσε τη Δευτέρα, μιλώντας στον ANT1, ο υπουργός Ανάπτυξης.

Ο Νίκος Δένδιας ξεκαθάρισε πάντως πως στόχος του κράτους είναι να βοηθήσει επιχειρήσεις που επλήγησαν από τη μείωση της ζήτησης στην αγορά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δοθεί βοήθεια στους «μπαταχτσήδες».

Ο κ. Δένδιας σημείωσε πως οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν έως 10 εργαζόμενους αποτελούν το 70% του ελληνικού επιχειρείν, με βασικό στόχο της κυβέρνησης τη διατήρηση και, εφόσον είναι δυνατό, την αύξηση των θέσεων εργασίας και τόνισε πως 100.000 μικρομεσαίες εταιρείες οφείλουν 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια, και η ελληνική πολιτεία «θέλει να τις προστατεύσει».
Υπάρχουν 80 δισ. σε δάνεια που δεν εξυπηρετούνται» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Δένδιας. Υπογράμμισε δε, ότι η διευθέτηση του ζητήματος είναι ένα κομμάτι του σχεδιασμού για την επαναφορά της ρευστότητας στην αγορά.
Ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε πως η κυβέρνηση σχεδιάζει τη δημιουργία ενός νέου φορέα για τη χορήγηση δανείων σε επιχειρήσεις, πέρα από το τραπεζικό σύστημα και ανέφερε πως στόχος του κράτους είναι να βοηθήσει επιχειρήσεις που επλήγησαν από τη μείωση της ζήτησης στην αγορά, ενώ σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δοθεί βοήθεια στους «μπαταχτσήδες», δηλαδή οφειλέτες που προσπαθούν να «φορτώσουν στο Δημόσιο τις δικές τους αποτυχίες και αστοχίες».
Μιλώντας για τις πρόωρες εκλογές, τόνισε ότι η κυβέρνηση «πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της και να κριθεί το 2016», εξέφρασε την πεποίθηση ότι «δεν υπάρχει πιθανότητα να μη βγει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας» στην επερχόμενη εκλογική διαδικασία και έκλεισε λέγοντας ότι αυτήν τη στιγμή «οι εκλογές θα έκαναν μεγάλη ζημιά στον τόπο και την κοινωνία».
Τέλος, ερωτηθείς για το θέμα των πλειστηριασμών ακινήτων, ο κ. Δένδιας απάντησε πως δεν πρόκειται για ένα θέμα που δεν χρειάζεται να λυθεί άμεσα, καθώς λήγει το Δεκέμβρη.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook