Τουλάχιστον 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 54 τραυματίστηκαν σήμερα όταν τζιχαντιστές επετέθησαν εναντίον παραποτάμιας πόλης τα ξημερώματα με σκάφη οπλισμένα με πυροβόλα, ενώ δύο καμικάζι ανατίναξαν διαδοχικά τα παγιδευμένα με εκρηκτικά αυτοκίνητά τους βορείως της Βαγδάτης, ανακοίνωσαν αστυνομικές και ιατρικές πηγές που διευκρίνισαν ότι μεταξύ των νεκρών υπάρχουν και αστυνομικοί.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τζιχανιστές πραγματοποίησαν τις επιθέσεις στην παραποτάμια πόλη Ντουλουίγια, 90 χλμ. βορείως της ιρακινής πρωτεύουσας.
Ο πρώτος καμικάζι ανατίναξε το όχημά του σε προστατευτικό οδόφραγμα της περιοχής Τζομπούρ στο νότο της πόλης και ακολούθησε ο δεύτερος που εισήλθε σε αγορά όπου ανατίναξε το δικό του όχημα, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.
Η Ντουλουίγια αποτελεί μέρος του τόξου των σουνιτικών πόλεων που βρίσκονται βορείως της Βαγδάτης. Οι σουνίτες εξτρεμιστές του Ισλαμικού Κράτους έχουν καταλάβει μέρος της πόλης αυτής, συχνά συμμαχώντας με τοπική ένοπλη ομάδα που δεν εμπιστεύεται την υπό τους σιίτες ιρακινή κυβέρνηση.
Οι δυνάμεις ασφαλείας και τα μέλη των φυλών κατάφεραν τις τελευταίες εβδομάδες να απωθήσουν τις εφόδους των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, οι οποίοι προσπαθούν να αποκτήσουν τον έλεγχο όλης της πόλης.

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook