Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την προσβολή του ελαιοκάρπου στον Αποκόρωνα απο τον δάκο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, στην οποία αναφέρονται τα εξής:
\”Όπως έχει ήδη αναφερθεί σε προηγούμενο δελτίο τύπου έχουν αναρτηθεί δακοπαγίδες σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Αποκόρωνα για την παρακολούθηση της πορείας του δακοπληθυσμού ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιούνται και επιτόπιοι έλεγχοι για την πορεία της δακοπροσβολής από τους αρμόδιους γεωπόνους (επόπτη και τομεάρχες δακοκτονίας).
Από τα ως άνω προκύπτει ότι μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας λόγω και της οψιμότητας της χρονιάς ενώ στην πλειονότητα των περιπτώσεων παρατηρείται ο συνήθης για την εποχή δακοπληθυσμός και σε ορισμένες περιοχές λόγο υψηλών θερμοκρασιών ,ο αριθμός των θηλυκών δάκων σε παγίδες ειναι κάτω από 10 έντομα .
Από την δειγματοληψία του ελαιοκάρπου του Αυγούστου εντοπίζεται κυρίως στις κορυφές των ελαιοδένδρων (σε ελαιόδενδρα με μέτριο ή μικρό ποσοστό καρποφορίας και κατά συνέπεια μεγάλου μεγέθους ελαιόκαρπο) σε ποσοστό μικρότερη του 1,5% ζωντανή προσβολή και νεκρή προσβολή μικρότερη του 1% κατά μέσο όρο ,ενώ υπάρχει προς τα πάνω διαφοροποίηση στα ελαιόδεντρα, που βρίσκονται σε εστίες του δάκου.
Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι για την πορεία της δακοκτονίας στον Αποκόρωνα, να επικοινωνούν με τον υπεύθυνο, για την περιοχή γεωπόνο της υπηρεσίας μας κ. Γαλάνη Αντώνη στα τηλ. 2821346523, κιν. 6985752914.
Τέλος, ενημερώνουμε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την όσο το δυνατό συντομότερη πρόσληψη του εργατικού προσωπικού και την έναρξη των δολωματικών ψεκασμών.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook