Τις προτεραιότητες της δημοτικής αρχής στον τομέα των κοινωνικών υπηρεσιών, παρουσίασε σήμερα η αρμόδια αντιδήμαρχος, Αθηνά Σπανάκη- Κοχιαδάκη, στη συνάντηση που είχε με τα στελέχη και τους υπαλλήλους της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου Ηρακλείου.

Η κ. Σπανάκη αναφέρθηκε στα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση και επισήμανε την ανάγκη δημιουργίας ενός τοπικού κοινωνικού κράτους από τους Δήμους, για την στήριξη των ανέργων, των χαμηλόμισθων και των φτωχών οικογενειών.

Στάθηκε στις προτεραιότητες της νέας δημοτικής αρχής που είναι, άμεση καταγραφή των τοπικών αναγκών και η προσαρμογή των προγραμμάτων που υλοποιούνται στις τοπικές ιδιομορφίες, η δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικών υπηρεσιών ουσιαστικής, άμεσης και καθημερινής βοήθειας στους πολίτες, η στενή συνεργασία με την Εκκλησία και τοπικούς φορείς για την υλοποίηση προγραμμάτων κοινωνικής αλληλεγγύης.

Τόνισε τέλος ότι θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην προάσπιση της υγείας των παιδιών, με προγράμματα εμβολιασμού των παιδιών προσχολικής ηλικίας, και πλήρης ιατροφαρμακευτικής κάλυψης των μαθητών των σχολείων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook