Ο πολυπρωταθλητής Ελλάδας στο σκάκι, Βασίλης Κοτρωνιάς, διατήρησε την πρώτη θέση στην κατάταξη του Μεσογειακού πρωταθλήματος.
Τους αγώνες διοργανώνει ο Α.Ο. Κύδων με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης/Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Δήμο Χανίων, το Δήμο Πλατανιά και το Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Πλατανιά.
Η επίσημη ενημέρωση:
Το ισόπαλο αποτέλεσμα στην πρώτη σκακιέρα μεταξύ του Βασίλη Κοτρωνιά και του Γιάννη Νικολαϊδη ευνόησε σαφώς τον πολυπρωταθλητή Ελλάδος Βασίλη Κοτρωνιά ο οποίος διατήρησε τη πρώτη θέση στη κατάταξη με 7 βαθμούς και τη διαφορά του ενός βαθμού από τον δεύτερο.
Στην δεύτερη σκακιέρα είχαμε επίσης ισόπαλο αποτέλεσμα στην “έμφύλια μάχη” μεταξύ των Τούρκων σκακιστών που συμμετέχουν στο μεσογειακό πρωτάθλημα της WGM Yildiz Betul Cemre και του ΙΜ Εrtogdu Mert. Και οι δύο έχουν από 5,5 βαθμούς όσους και ο Γιάννης Νικολαϊδης.
Και τους τρείς τους προσπέρασε στη βαθμολογία ο Αναστάσιος Παυλίδης ο οποίος μετά τη νίκη του επί του Ισπανού Suarez Gomez Julio έφτασε του 6 βαθμούς και είναι μόνος δεύτερος στην μέχρι στιγμής βαθμολογία.
Οι δύο Αιγύπτιοι Grand Masters ο Amin Bassem και ο Adly Ahmed νίκησαν τους Κωνσταντίνο Λιοδάκη και Γιώργο Μυλωνάκη αντίστοιχα και με 5,5 βαθμούς βρίσκονται στη τρίτη θέση στο γκρουπ των 6 σκακιστών που έχουν από 5,5 βαθμούς.
Ο 12χρονος Νίκος Γεωργακόπουλος (1675) είχε ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα επί ισχυρότερου αντίπαλου, απέσπασε ισοπαλία από τον Λιβανέζο Maasarani Mahmud  (2101). Πολύ καλή και η παρουσία της της Ανθής Βοζινάκη (1588) που νίκησε την WIM Boric Elena (2201) και έφτασε τους 5 βαθμούς.
Για τον 8ο προτελευταίο γύρο, Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου στις 5 το απόγευμα έχουμε στην κορυφή κατά σειρά τις εξής συναντήσεις: Κοτρωνιάς – Παυλίδης, Υildiz Betul Cemre – Amin Bassem, Coukri Adel – Adly Ahmed, Εrtogdu Mert – Γιάννης Νικολαϊδης, Κωνσταντίνος Λιοδάκης – Lekic Dusan, Γιάννης Καλογερής – Suarez Gomez Julio, Sakr Nassim – Mona Khaled, Ανθή Βοζινάκη – Boric Elena.
Την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου θα διεξαχθεί το πρωί ώρα 10 ο 9ος και τελευταίος γύρος και στις 5,30 το απόγευμα η τελετή λήξης και οι απονομές των επάθλων στους νικητές.
Το Mεσογειακό Πρωτάθλημα Σκάκι με διοργανωτή τον Α.Ο. Κύδων Χανίων και συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης/Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το Δήμο Χανίων, το Δήμο Πλατανιά και το Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Πλατανιά, διεξάγεται στο ξενοδοχείο Caldera Creta Paradise στο Πλατανιά. Υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
Για φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook