Το Ice Bucket Challenge μας \”συστήθηκε\” στα τέλη του περασμένου Ιουλίου και έκτοτε πήρε διαστάσεις χιονοστιβάδας μέσω των social media. Κοινώς, έγινε μόδα, ωστόσο για να λέμε και τα πράγματα ως έχουν, χάρη σε αυτό έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για την καταπολέμηση της νόσου ALS.

Έξι φίλοι από τη Σπάρτη αποφάσισαν να λάβουν και αυτοί μέρος στο Challenge, με ένα δικό τους, διαφορετικό τρόπο.

Όπως γράφουν οι ίδιοι στο βίντεο που ανέβασαν στο Youtube:

\”THIS IS SPARTA!!!

Επειδή και ο χρόνος είναι χρήμα και δεν γίνεται να απαντάμε σε εναν-εναν ξεχωριστά:

-To νερό αυτό είναι βρόχινο. Στο χαμηλότερο σημείο του οικοπέδου μας, στο οποιο καταλήγει κάθε φορά που βρέχει, οσο νερό δεν απορροφήθηκε απο το έδαφος και δεν εξατμίστηκε, τοποθετήσαμε μια αντλία, με τη βοήθεια της οποιας γεμίσαμε μια δεξαμενή 50 τονων. Μπουγελωθηκαμε και το νερό κατέληξε εκεί που θα κατέληγε και αν δεν μπουγελωνομασταν, δηλαδή στην έξοδο του εργοστασίου και μετα στο ποτάμι.

(Πληροφοριακα: Όταν ψιχαλίζει για 24 ωρες συνεχόμενα, δηλαδή ύψος βροχής 3mm/ωρα, σε 24 ωρες σε ενα οικόπεδο 30 στρεμμάτων, συνολικά θα πέσουν 2160 τονοι νερου. Στη Σπάρτη στις 1/9 το βράδυ και 2/9 ολη μέρα είχε και καταιγίδα, οπότε μιλάμε για πολυ περισσότερα mm/h, αρα και τονους/24ωρο).

-Ο καθένας δώρισε 60$x6=360$. Tα ευχαριστήρια mail που λαμβάνει ο καθένας απο την πρόεδρο του ALS association, τα ποσταρουμε στα σχόλια του βίντεο, στο προφιλ μου στο fb (https://www.facebook.com/video.php?v=…)

-Όποιος παρά τις παραπάνω πληροφορίες γράψει τίποτα για Αφρικες, λειψυδριες, πεταμένα λεφτά σε παγάκια κτλ, η απάντηση μας είναι, να κόψει το ιντερνετ, ώστε να μην ξοδεύει άσκοπα 30-40ευρω/μήνα, ενω άλλα παιδιά δεν εχουν τηλέφωνο, ρεύμα, φαγητό κτλ και να πουλήσει και το ipod-pad κτλ που χρησιμοποίησε για να γράψει το σχόλιο, για τους ιδιους λόγους. Επίσης όποιος θελει να πάρει νερό απο την έξοδο του νερου του εργοστασίου για να το στείλει στην Αφρική, απο εμάς ελεύθερα και δωρεάν, αρκεί να αναλάβει τα μεταφορικά έξοδα\”.

news247.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook