Το χαμένο χαμόγελο από τα χείλη του, ψάχνει απεγνωσμένα ένας Βρετανός – η σύγχρονη εκδοχή του «Άνθρωπου Ελέφαντα» – που πάσχει από μία μυστηριώδη νόσο.

Τα τελευταία δέκα χρόνια, το αριστερό πόδι του 66χρονου Michael Cull πρήζεται ανεξέλεγκτα έχοντας φθάσει τα 12 περίπου κιλά, ενώ όχι μόνο έχει γίνει στόχος σκληρού χλευασμού από αγνώστους, αλλά δεν είναι σε θέση ούτε να περπατήσει…

Και μπορεί οι δεκάδες γιατροί των οποίων χτύπησε την πόρτα να του γύρισαν την πλάτη, ωστόσο οι ελπίδες του για θεραπεία «αναζωπυρώθηκαν», όταν απευθύνθηκε σε ειδική κλινική στη Βόρεια Αγγλία. Εκεί, οι χειρουργοί τού είπαν πως η αφαίρεση του παραμορφωμένου ιστού του ποδιού του είναι δυνατή και σύντομα θα μπορέσει και πάλι να περπατήσει.

«Είμαι τόσο ενθουσιασμένος που όλα αυτά τα χρόνια του πόνου πλησιάζουν στο τέλος. Θα είναι τρομερή βελτίωση για τη ζωή μου και όλα θα επιστρέψουν στο φυσιολογικό. Θα ήθελα να μάθω επιτέλους από τι πάσχω», τονίζει ο πρώην τεχνικός ηλεκτρονικών υπολογιστών, ο εφιάλτης του οποίου ξεκίνησε μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, ενώ ζούσε στο Λονδίνο.

Λίγο καιρό αργότερα, στη Σκωτία όπου διέμενε, διαγνώστηκε ότι πάσχει από «ακαθάριστο λεμφοίδημα», κοινώς ελεφαντίαση, μια ασθένεια που συναντάται κυρίως σε χώρες του «τρίτου κόσμου», ωστόσο όταν επισκέφθηκε το νοσοκομείο του Λονδίνου «Tropical Diseases» ενημερώθηκε ότι δε βρήκαν το παραμικρό σημάδι του παρασίτου – αιτία της πρωτοφανούς κατάστασής του.

«Ανυπομονώ να περπατήσω ξανά. Έχω μείνει καθηλωμένος στον καναπέ και μου λείπουν τα ταξίδια», τονίζει ο Cull, ατενίζοντας πλέον το μέλλον με πρωτόγνωρη γι΄ αυτόν αισιοδοξία…

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook