«Με σύνθημα μας «Διατηρούμε και φέτος καθαρές τις θάλασσες και τις ακτές μας!» ο Δήμος Χανίων, διοργανώνει εθελοντικό καθαρισμό ακτών, συμμετέχοντας για μία ακόμη χρονιά, στην πανελλαδική εκστρατεία εθελοντών για τον καθαρισμό των ακτών της Μεσογείου, υπό το συντονισμό του Δικτύου Μεσόγειος SOS».
Τα παραπάνω τόνισε σήμερα Δευτέρα 30/5 ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων, Γαβριήλ Κουρής, κατά τη διάρκεια του εθελοντικού καθαρισμού που διοργάνωσε ο Δήμος Χανίων στην παραλία της Νέας Χώρας, όπου με τη βοήθεια μαθητών, εθελοντών αλλά και εργαζομένων του Δήμου, ευπρεπίστηκε ο χώρος της ακτής και απομακρύνθηκαν άχρηστα αντικείμενα και σκουπίδια.
«Το μήνυμα που θα ήθελα να στείλω σε όλους τους συμπολίτες μας είναι ότι ο καθαρισμός των ακτών μας, από πάσης φύσεως απορρίμματα, αποτελεί υπόθεση όλων μας και πως η προστασία του περιβάλλοντος είναι μια προσωπικά υπεύθυνη στάση που ενδυναμώνει το ρόλο και τα δικαιώματα μας ως πολιτών», συμπλήρωσε ο κ. Κουρής, ευχαριστώντας παράλληλα τον προμηθευτικό και καταναλωτικό συνεταιρισμό ΙΝΚΑ για την υποστήριξη του ως χορηγό των συγκεκριμένων περιβαλλοντικών δράσεων του Δήμου Χανίων.
Από την πλευρά της η Αντιδήμαρχος, αρμόδια για θέματα Παιδείας, Χρυσούλα Χατζηδάκη, τόνισε ότι ο εθελοντισμός είναι ο δείκτης του πολιτισμού μιας κοινωνίας, βασικό στοιχείο του κοινωνικού ιστού και μέσο για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής. 
«Είναι η πράξη μέσα από την οποία τα άτομα συμβάλλουν στην ευημερία του συνανθρώπου, της κοινότητας και της κοινωνίας γενικότερα, προσφέροντας ανιδιοτελώς», επεσήμανε η κα. Χατζηδάκη, ευχαριστώντας τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για τη συμμετοχή τους. 
Υπενθυμίζεται ότι αύριο Τρίτη 31/5/2011 και ώρα 10.00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί εθελοντική δράση καθαρισμού της παραλίας των Αγίων Αποστόλων. Στο πλαίσιο αυτό καλούνται πολίτες, μαθητές των σχολείων της δημοτικής ενότητας Ν. Κυδωνίας, μέλη κοινωνικών φορέων και εθελοντικών οργανώσεων να στηρίξουν την εν λόγω πρωτοβουλία και να συνδράμουν στην προσπάθεια καθαρισμού των ακτών, ευπρεπίζοντας το χώρο και απομακρύνοντας άχρηστα αντικείμενα και σκουπίδια. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook