Ενας άνδρας έχασε τη ζωή του σε πολυσύχναστη παραλία της ανατολικής Αυστραλίας αφού δέχθηκε την επίθεση καρχαρία, έγινε γνωστό από επίσημες πηγές.

Το θύμα, περίπου 40 ετών, βρέθηκε να πλέει στην επιφάνεια της θάλασσας φέροντας σοβαρά τραύματα από δάγκωμα στο πόδι, στο Μπάιρον Μπέι, δημοφιλή τουριστικό προορισμό της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Λουόμενοι τον μετέφεραν στη στεριά και ένας γιατρός που βρισκόταν στην παραλία προσπάθησε μάταια να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με εκπρόσωπο των υπηρεσιών διάσωσης, πιθανότατα είχε δεχθεί επίθεση καρχαρία.

Οι επιθέσεις καρχαριών στα αυστραλιανά νερά έχουν αυξηθεί εξαιτίας της δημογραφικής αύξησης και της όλο και μεγαλύτερης δημοτικότητας των θαλάσσιων σπορ, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Η προηγούμενη θανατηφόρα επίθεση στην Αυστραλία συνέβη τον Απρίλιο με θύμα μία γυναίκα που παρασύρθηκε στα βαθιά από καρχαρία στη νοτιο-ανατολική ακτή της Αυστραλίας. Τα μόνα που βρέθηκαν ήταν τα γυαλιά κολύμβησης και το σκουφάκι της.Στο μεταξύ, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Μποντ στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας, οι καρχαρίες όταν φθάσουν στο σημείο να επιτεθούν σε άνθρωπο, προτιμούν τους άντρες παρά τις γυναίκες!

Από την ίδια έρευνα προκύπτει πως αν οι λευκοί καρχαρίες δαγκώνουν μία φορά το θύμα τους, αυτή η δαγκωνιά αποβαίνει - ως επί το πλείστον - μοιραία όταν το θύμα είναι άντρας, παρά γυναίκα. Τελευταία οι επιθέσεις καρχαριών παρουσιάζουν αύξηση στην Αυστραλία.

newsbomb.gr