Αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδος από την S&P «βλέπει» η Bank of America, ενώ αρκετές πιθανότητες αναβάθμισης δίνει και η Commerzbank. Αντίθετα, η Citigroup προβλέπει ότι ο διεθνής οίκος αξιολόγησης θα κρατήσει την αξιολόγηση αμετάβλητη.

Η S&P έχει προγραμματίσει την αναθεώρηση της αξιολόγησης της πιστοληπτική ικανότητας της Ελλάδας την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου και εν όψει την ημερομηνίας αυτής οι τράπεζες προχωρούν σε προβλέψεις.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, η S&P ολοκλήρωσε την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας και των προοπτικών της εξ αποστάσεως, δηλαδή χωρίς να έλθουν στην Αθήνα εκπρόσωποι του οίκου, στοιχείο που σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς απομακρύνει το ενδεχόμενο αναβάθμισης, παρά την πρόοδο που διαπίστωσαν. Οι ίδιες πηγές πάντως αφήνουν ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η Bank of America σε σημείωμα της προς τους πελάτες της επισημαίνεται ότι η S&P μπορεί να αναβαθμίσει την Ελλάδα σε «Β». Με βάση το ίδιο δημοσίευμα, η Commerzbank εκτιμά ότι υπάρχουν αρκετές πιθανότητες η S&P να αναβαθμίσει την Ελλάδα κατά ένα επίπεδο και να θέσει θετικό outlook. Στον αντίποδα η Citigroup προβλέπει πως η S&P θα κρατήσει την αξιολόγηση της Ελλάδας αμετάβλητη.

Σημειώνεται ότι μετά τη S&P ακολουθούν οι αξιολογήσεις της Fitch στις 21 Νοεμβρίου και της Moody\’s στις 28 Νοεμβρίου.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook