Το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Κρήτης παρουσιάζει σε συνεργασία με τις ΦΩΝΕΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ τη μουσική παράσταση «Ήτανε μια φορά… κι έμεινε για πάντα», ένα ολοκληρωμένο αφιέρωμα στον «Αρχάγγελο της Κρήτης» που χάραξε με τις ερμηνείες του τη μουσική αλλά και την πολιτική ιστορία της Ελλάδας.

18 τραγουδιστές και μουσικοί θα παρουσιάσουν μια σκηνοθετημένη μουσική παράσταση γεμάτη μνήμες, με την ερμηνεία τραγουδιών του Ανωγειανού Ψαρονίκου, του Νίκου Ξυλούρη.
Συντελεστές:

Αντιγόνη Αραμπατζόγλου (γενική επιμέλεια, πιάνο)
Αντώνης Ζαχαράκης (επεξεργασία πολυφωνικών τραγουδιών, ενορχήστρωση, τύμπανα)
Γιάννης Γιαννακάκης (πιάνο)
Αντώνης Ντακάκης (μπάσο)

Τραγουδούν:
Ντίνα Γωνιωτάκη, Αργύρης Έξαρχος (ηλεκτρική κιθάρα), Στέφανος Ιωαννίδης, Άννα Καραγιαννάκη, Πρόδρομος Καραδελόγλου (λαούτο), Άρτεμη Καυκαλάκη, Μαρία Κυριακογιαννάκη, Μιχάλης Νικηφόρος (κρητική λύρα), Γιώργος Ξενικάκης, Κατερίνα Παπαδάκη, Θανάσης Παπαθανασίου (πιάνο), Βιργινία Παυλοπούλου, Κώστας Ροδιτάκης, Γιώργος Σταυρουλιδάκης.

ΕΜΠΡΟΣΝΕΡΟΣ
ΤΡΙΤΗ 9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΘΕΑΤΡΟ ΚΡΕΜΑΣΤΟΣ – ΩΡΑ 9.00 μ.μ.
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ 10 ΕΥΡΩ
«Ήτανε μια φορά… κι έμεινε για πάντα» Αφιέρωμα στο Νίκο Ξυλούρη

Οι \”ΦΩΝΕΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ\” είναι μια ομάδα νέων μουσικών και τραγουδιστών

από όλη την Κρήτη. Δημιουργήθηκε το 2005 από μια ιδέα του Σταμάτη Κραουνάκη και υλοποιήθηκε από την Αντιγόνη Αραμπατζόγλου.

Στόχος είναι η σπουδή του τραγουδιού, η εισαγωγή καινούριων ερμηνευτικών τρόπων, ο πειραματισμός και η δημιουργία  ενός καινούριου τοπίου στα πολιτιστικά δρώμενα του νησιού μας.

Σημαντικές στιγμές υπήρξαν η σύμπραξη με το \”ΤΡΙΦΩΝΟ\” σε μια μεγάλη συναυλία στα πλαίσια του Αναγεννησιακού Φεστιβάλ Ρεθύμνου,  η συνεργασία μαζί τους στο νέο δίσκο της ΛΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, με αποκορύφωμα τη συναυλία με τον ΣΤΑΜΑΤΗ ΚΡΑΟΥΝΑΚΗ τον Αύγουστο του 2009. Έκτοτε έχουν παρουσιάσει – μεταξύ άλλων – ένα εκτενές αφιέρωμα στο Μάνο Χατζιδάκι (2009-2010), την παράσταση ¨Μια κιβωτός τραγούδια\” (2011) και το αφιέρωμα στο Νίκο Ξυλούρη (2012-2014).

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook