Την ανεξαρτητοποίησή του από την ΚΟ της ΔΗΜΑΡ ανακοίνωσε ο πρώην γραμματέας του κόμματος και πολιτικός συνοδοιπόρος του Φώτη Κουβέλη για περίπου... μισόν αιώνα Σπύρος Λυκούδης.

Με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη ο κ.Λυκούδης γνωστοποίησε και επίσημα την απόφαση του. Σε αυτήν αναφέρει το εξής: «Δηλώνω ότι δεν ανήκω πια στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ και παραμένω ανεξάρτητος βουλευτής».

likoudis-epistoli.jpg

Μετά την αποχώρηση του κ. Λυκούδη, η ΔΗΜΑΡ αριθμεί πλέον δέκα βουλευτές.

Υπενθυμίζουμε πως η αποχώρηση του κ. Λυκούδη είχε προαναγγελθεί από τον ίδιο χθες, όταν σε ραδιοφωνική του συνέντευξη παραδεχόταν πως το γυαλί έχει ραγίσει οριστικά.

Ακολούθησε το απόγευμα της Δευτέρας η συγκέντρωση 26 μελών της Κ.Ε. του κόμματος που συγκροτούν τη Μεταρρυθμιστική Τάση -της οποίας ηγείται ο κ. Λυκούδης-  κατά την οποία επισφραγίστηκε η αποχώρησή τους.

Οι λόγοι για τους οποίους είπε αντίο στον Κουβέλη

Ο κ.Λυκούδης έκανε και σχετική δήλωση για την αποχώρηση του από την Αγίου Κωνσταντίνου, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως διαφωνούσε εδώ και καιρό με τις πολιτικές και την στάση του κόμματος

Όλη η δήλωση:

«Κατέθεσα σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής την ανεξαρτητοποίησή μου από την Κ.Ο. της ΔΗΜΑΡ.

Παραμένω στη Βουλή ως ανεξάρτητος Βουλευτής.

Η ανεξαρτητοποίηση αυτή συνοδεύει την απόφασή μου να αποχωρήσω από την ΔΗΜΑΡ.

Βρίσκομαι από πολύ καιρό σε μεγάλη απόσταση από βασικές πλευρές πολιτικής και λειτουργίας του κόμματος. Προσπάθησα όσο μπορούσα για να αποτρέψω την συνεχή φθίνουσα πορεία της ΔΗΜΑΡ. Δεν τα κατάφερα.

Μια σειρά σοβαρά λάθη και αδιέξοδες πολιτικές, οδήγησαν το κόμμα που με τόσες ελπίδες γεννήσαμε πριν 4 χρόνια, στην μεγάλη εκλογική ήττα και στα σημερινά αδιέξοδα.

Είχα την ελπίδα ότι μετά το οδυνηρό εκλογικό αποτέλεσμα, θα μπαίναμε σε μια φάση σοβαρότητας αυτογνωσίας και περισυλλογής με στόχο την επιστροφή στις σταθερές αφετηρίες της γέννησής μας.

Δυστυχώς πράξαμε και πράττουμε ακριβώς το αντίθετο.

Επιμονή σε πολιτικές που εκθέσαμε και απέρριψε η κοινωνία, εσωστρέφεια, αντιπαλότητες ομάδων, ακατανόητες φιλοδοξίες για την διαχείριση μιας ασήμαντης εξουσίας στον κομματικό μικρόκοσμο μας.

Μου είναι εξαιρετικά δύσκολο να παρακολουθήσω αυτή την πορεία.

Όσοι με γνωρίζουν καταλαβαίνουν πόσο δύσκολη είναι για μένα αυτή η αποχώρηση αλλά και πόσο σύμφωνη με την συνείδησή μου.

Ελπίζω αυτές τις δύσκολες ώρες της απομάκρυνσης, να κρατήσουμε σε κάθε πλευρά την ψυχραιμία μας και να επιδείξουμε την ευπρέπεια και το ήθος που ταιριάζει στην δική μας Αριστερά.

Θέλω να χαιρετίσω όλους τους συντρόφους συναγωνιστές και φίλους, που για δεκαετίες πορευόμαστε μαζί και σήμερα συμπάσχουμε είτε εκτός είτε εντός ΔΗΜΑΡ, και να τους πω πως οι δεσμοί μας παραμένουν άρρηκτοι και πως θα συναντηθούμε οπωσδήποτε ξανά σε νέες προσπάθειες. Η ελληνική κοινωνία αναζητά διεξόδους και πολιτικές που θα προσφέρουν λύσεις. Η μεταρρυθμιστική πλευρά και εγώ θα είμαστε παρόντες και θα συνεχίσουμε.

Σ αυτό το πεδίο θα ξαναβρεθούμε».

star.gr