Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο Χανίων για τα εκατοντάδες παιδιά που έμειναν εκτός του προγράμματος των παιδικών σταθμών, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 11/9 στις 11 το πρωί.
Παράλληλα σωματεία εργαζομένων, καλούν όλους τους γονείς σε συνάντηση την Τετάρτη 10/9 στις 7:30 μμ στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.
Στο μεταξύ σήμερα, στο Εργατικό κέντρο Χανιών τα σωματεία ιδιωτικών υπαλλήλων , τροφίμων και ποτών, οικοδόμων, εργαζόμενων στην ιδιωτική εκπαίδευση , ο σύλλογος γυναικών και ο δημοτικός σύμβουλός της \”Λαϊκής Συσπείρωσης\” Νίκος Παπαντωνάκης, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου με θέμα τον αποκλεισμό 1000 και πλέον παιδιών από τους παιδικούς σταθμούς του νομού Χανίων .  

Στην εισηγητική ομιλία  ειπώθηκαν τα παρακάτω:

«Στο νομό Χανιών αποκλείονται 1000 και πλέον παιδιά από τους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς του νομού από τα οποία η πλειοψηφία στην πόλη των Χανιών. Εκατοντάδες οικογένειες βρίσκονται μπροστά σε αδιέξοδο για το τι θα γίνει με τα παιδιά τους.
Η προσχολική αγωγή δεν είναι πολυτέλεια είναι ανάγκη για την κοινωνικοποίηση και την παραπέρα ανάπτυξη της προσωπικότητας των παιδιών. Από αυτή την σκοπιά και μόνο είναι απαράδεκτο να απορρίπτεται έστω και ένα παιδί από το δικαίωμα της προσχολικής αγωγής. 
Η απόρριψη των αιτήσεων είναι προέκταση της αντιλαϊκής – αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης , της Ευρωπαϊκής Ένωσης , των μονοπωλίων, όπου πετσοκόβουν τα μεροκάματα , τους μισθούς, τις συντάξεις, κάνουν την υγεία , την παιδεία, την κοινωνική ασφάλιση πεδίο κερδοφορίας για τους μονοπωλιακούς ομίλους. 
Τα σωματεία μας χθες Δευτέρα 08/09/2014 πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμαρχο Χανιών και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο απαιτώντας :
1. Να καταργηθούν τα τροφεία και οι πληρωμές από τους γονείς. Να μην αποκλειστεί κανένα παιδί από τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς. Να καλυφτούν άμεσα όλες οι ανάγκες αγωγής και σίτισης των παιδιών.
2. Να ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των εργαζομένων, να δρομολογηθεί η μονιμοποίησή τους χωρίς όρους και προϋποθέσεις και να προσληφθεί επιπλέον μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και κλάδων, ώστε να καλύπτουν τις διαρκώς αυξανόμενες λαϊκές ανάγκες.
3. Να παρέχονται αποκλειστικά από μόνιμες κρατικές δομές αναπτυγμένες πανελλαδικά, χρηματοδοτούμενες κατά 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό και με αξιοποίηση των κονδυλίων από την ΕΕ.
4. Να παρέχονται πλήρεις υπηρεσίες σε όλους όσοι έχουν ανάγκη, χωρίς εξαιρέσεις και απολύτως δωρεάν, αποσυνδεδεμένες από την ασφαλιστική, εισοδηματική κατάστασή τους, είτε είναι Έλληνες είτε μετανάστες.
5. Να εξασφαλιστεί η κτιριακή επάρκεια, καταλληλότητα, υποδομή, ποιότητα φαγητού και επαρκής σίτιση χωρίς catering των παιδιών.\”

(φωτο αρχείου)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook