Ένας από αυτούς έχει προσαχθεί στην Ασφάλεια και ανακρίνεται, ενώ ο δεύτερος αναζητείται - Οι αδίστακτοι κακοποιοί ξυλοκόπησαν αλύπητα τον 83χρονο, τον φίμωσαν και τον έδεσαν χειροπόδαρα - Όταν εκείνος έπαθε καρδιακή προσβολή, εκείνοι συνέχισαν απτόητοι να ψάχνουν για λάφυρα

Μπορεί ως βασικοί ύποπτοι για την δολοφονία του 83χρονου Δημήτρη Αντωνιάδη μέσα στο σπίτι του στην Χαλκίδα να ανακρίνονται ένας 51χρονος Βούλγαρος και ο 26χρονος γιος του, όμως οι αστυνομικοί έχουν συγκεντρώσει στοιχεία και σε βάρος δυο Ελλήνων που φέρονται να οργάνωσαν τη ληστεία!

Ένας από αυτούς έχει προσαχθεί στην Ασφάλεια και ανακρίνεται, ενώ ο δεύτερος αναζητείται. Και οι δυο φαίνεται πως γνώριζαν καλά τον άτυχο ηλικιωμένο και ήξεραν ότι φύλαγε στο σπίτι του χρήματα και χρυσές λίρες. Έτσι, ανέθεσαν στους δυο Βούλγαρους να τον ληστέψουν. Οι δυο αλλοδαποί δεν ομολογούν την ληστεία που κατέληξε σε ανθρωποκτονία, παρά την πολύωρη ανάκριση. Ωστόσο, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι έχουν «δέσει» την υπόθεση, ακόμη και αν δεν ομολογήσουν.

Τα 5.000 ευρώ και οι 23 χρυσές λίρες που άρπαξαν οι δολοφόνοι δεν είχαν βρεθεί ως αργά χθες και οι άνδρες της Ασφάλειας ερευνούν τόσο το σπίτι των δυο αλλοδαπών στο Βασιλικό, όσο και τα σπίτια των δυο Ελλήνων που φέρονται ως ηθικοί αυτουργοί, προσπαθώντας να ανακαλύψουν τα κλοπιμαία που θα αποτελέσουν πειστήρια και θα τεκμηριώσουν την ενοχή τους.

protothema.gr