Καθησυχάζει τους καταναλωτές η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Κρήτης, ότι δεν έχουν εισαχθεί στην αγορά του νησιού μας ποσότητες ύποπτων αγγουριών παραγωγής Ισπανίας που έχουν δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα δημόσιας υγείας στην Γερμανία.

Όπως διαβεβαιώνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης, όλα τα ελληνικά αγροτικά προϊόντα μπορούμε να τα καταναλώνουμε άφοβα και με ασφάλεια, αφού πρώτα τα πλένουμε καλά, μια διαδικασία που αφορά πάσης φύσεως φρούτα, κηπευτικά και λαχανικά.

Το καλό πλύσιμο είναι πάγια αρχή υγιεινής, και δεν συνδυάζεται με την παρουσία του συγκεκριμένου μικροβίου που βρέθηκε στα ισπανικά αγγούρια και θεωρείται το αίτιο του νέου διατροφικού σκανδάλου στη Γερμανία.

«Όλα τα κηπευτικά που παράγονται στο νησί μας, είναι ασφαλή και υγιεινά όπως προκύπτει από τους ελέγχους που πραγματοποιούνται σε όλα τα στάδια παραγωγής και διακίνησης, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό» δήλωσε σήμερα για το θέμα η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου-Σκορδαλάκη.