Ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και Βουλευτής Λασιθίου κ. Μιχάλης Καρχιμάκης στα πλαίσια της κοινοβουλευτικής του δραστηριότητας κατέθεσε στη Βουλή τις παρακάτω αναφορές που αφορούν αιτήματα φορέων και πολιτών:

• Αναφορά για τον κ. Υπουργό Υποδομών μετά από Υπόμνημα του Προέδρου των Τουριστικών Πρακτόρων Ν. Λασιθίου με θέμα την κακή κατάσταση του οδοστρώματος στην παράκαμψη Σελιναρίου στο οποίο γίνονται καθημερινά ατυχήματα με θύματα μεταξύ άλλων και τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή.

• Αναφορά για τον κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη μετά από επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Ιεράπετρας οι οποίοι ζητούν για τις ανάγκες της τουριστικής περιόδου να υπάρχει διαβατηριακός έλεγχος στο αεροδρόμιο της Σητείας και για τους επισκέπτες που προέρχονται από χώρες εκτός συνθήκης Σένγκεν οι οποίοι υπόκεινται σε έλεγχο διαβατηρίων και VISA.

• Αναφορά για τον κ. Υπουργό Πολιτισμού κατόπιν αποστολή της υπ’ αριθμ. 231/2010 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου Αγ. Νικολάου το οποίο αποφάσισε ομόφωνα την επανεξέταση και τον επαναπροσδιορισμό της αρχαιολογικής ζώνης στην περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Καλού Χωριού από τις αρμόδιες υπηρεσίες (Υπουργείο Πολιτισμού, Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο – Κ.Α.Σ.).

• Αναφορά για τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης μετά από υπόμνημα της Ε.Α.Σ.Ε. Λασιθίου με θέμα την Ασφαλιστική Κάλυψη των Αγροτών του Οροπεδίου Λασιθίου οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα, με την ασφάλιση της αγροτικής δραστηριότητας και κατά συνέπεια με την καταβολή της ασφαλιστικής εισφοράς του ΕΛΓΑ, αφενός μεν λόγω της φύσεως των καλλιεργειών που είναι διάσπαρτες και αφετέρου λόγω της διάρθρωσης του κλήρου στο Οροπέδιο της Λασιθίου που βρίσκεται στα χέρια κυρίως μη αγροτών, προτείνοντας τέλος, να βρεθεί μια λύση που θα διασφαλίζει τη φερεγγυότητα της όλης διαδικασίας.

• Αναφορά για τον κ. Υπουργό Απασχόλησης μετά από επιστολή του Δικηγορικού Συλλόγου Λασιθίου ο οποίος ζητάει α) την άμεση τοποθέτηση ελεγκτή ιατρού τουλάχιστον στην έδρα του Πρωτοδικείου Λασιθίου που βρίσκεται στη Νεάπολη, β) εάν αυτό δεν είναι εφικτό να ορισθεί / τοποθετηθεί ελεγκτής ιατρός στον Άγιο Νικόλαο και γ) εάν τίποτα από τα παραπάνω δεν ευδοκιμήσει λόγω πιθανής άρνησης ιατρών να συμβληθούν με το Ταμείο τους, τότε ο έλεγχος η έγκριση και θεώρηση να γίνεται από τους κατά τόπους ιατρούς του Δημοσίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook