Τελευταία ενημέρωση: 11:35

Μπροστά σε μια απίστευτη υπόθεση ζωοκλοπής, παράνομης σφαγής και προώθησης κρεάτων, βρέθηκαν αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ κατά τη διάρκεια ευρείας αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σε ενδοχώρα του Ηρακλείου.

Πιο συγκεκριμένα αστυνομικοί των ΤΑΕ Μεσσαράς και του ΑΤ Μοιρών, σε συντονισμένη επιχείρηση στην ευρύτερη περιοχή Βορίζα, εντόπισαν αίθριο παράνομο σφαγείο στο οποίο άγνωστοι μετέφεραν με κλεμμένα αυτοκίνητα αμνοερίφια προερχόμενα από ζωοκλοπή.

Οι \”εμπνευστές\” δηλαδή της επιχείρησης χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα για να κλέβουν ζώα τα οποία στη συνέχεια τα μετέφεραν στο παράνομο σφαγείο και έπειτα τα διοχέτευαν στην αγορά.

Η αποκάλυψη αυτή ήρθε στο φώς μετά από την καταγγελία κάτοικου του χωριού Σκούρβουλα, ο οποίος έπεσε θύμα ζωοκλοπής και μαζί με συγχωριανούς του έψαξε και εντόπισε τα 35 πρόβατα που είχαν κάνει φτερά, στην τοποθεσία Τραχήλη.

Στη συνέχεια ειδοποιησε την αστυνομία και όλα φαίνονταν ότι πρόκειται για μια συνηθισμένη υπόθεση ζωοκλοπής.

Η συντονισμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ ωστόσο έδωσε νέα τροπή στην υπόθεση και αποκάλυψε όλο το εύρος της κομπίνας.

Στην περιοχή Τραχήλη οι αστυνομικοί εντόπισαν  πέντε  4χ4, ένα εκ των οποίων δεν έφερε πιναδίκες. Όπως διαπιστώθηκε αργότερα, τα οχήματα ήταν κλεμμένα κα όπως όλα δείχνουν χρησιμοποιούνταν από τους ζωοκλέφτες ως μέσα μεταφοράς των επίσης κλεμμένων αμνοεριφίων.

Οι έρευνες των αστυνομικών βρίσκονται σε εξέλιξη προκειμένου να εξιχνιασθεί η υπόθεση σε όλο της το εύρος και να εντοπιστουν οι δράστες, που αν μη τι άλλο ήταν \”επαγγελματίες\” και είχαν πιάσει το \”νόημα\” για να… μειώνουν το κόστος από την καθετοποίηση της παραγωγής.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook