Με αφορμή το ερωτηματολόγιο που απέστειλε η «Ελληνογερμανική Συμμαχία» στους Δημάρχους και Περιφερειάρχες για την πλήρη «απογραφή» των ελληνικών ΟΤΑ, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Μιχάλης Κριτσωτάκης καθώς και οι ΠΟΛΙΤΕΣ για την ΚΟΙΝΩΝΙΑ και το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ του Δήμου Χερσονήσου, εξέδωσαν ανακοινώσεις διαμαρτυρίας.

Μιχάλης Κριτσωτάκης

«Το νέο «γερμανικό φακέλωμα» που ζητά ο εντεταλμένος «υφυπουργός Ελλάδας» κ. Φούχτελ αποτελεί συνέχεια της μεθοδευμένης προσπάθειας προώθησης των γερμανικών συμφερόντων εις βάρος του ελληνικού λαού και της αύξησης της κερδοφορίας του γερμανικού κεφαλαίου.

Είναι πια απροκάλυπτη αλλά και προσβλητική απέναντι σε όλους τους αιρετούς, η παρέμβαση του κ. Φούχτελ στους ελληνικούς δήμους και περιφέρειες, παρέμβαση που εγείρει σοβαρότατα ερωτηματικά τόσο για το που θα φτάσουν αυτές οι «παρεμβάσεις» όσο και για την αδράνεια και την υποτέλεια της κυβέρνησης.

Έχουμε καταγγείλει επανειλημμένα τις παρεμβάσεις του κ. Φούχτελ και την προσπάθεια δρομολόγησης της πλήρους επιτήρησης και κηδεμόνευσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και αγωνιζόμαστε με κάθε τρόπο ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.

Δεν μπορούμε όμως να μην αναρωτηθούμε ποιες είναι οι αντιδράσεις όλων όσοι τόσο καιρό προωθούσαν τη δήθεν «ελληνογερμανική φιλία» και διοργάνωναν φιέστες με τον κ. Φούχτελ και πως ακριβώς όλοι αυτοί θα υπερασπιστούν πια τους πολίτες, τις δημόσιες δομές και τα κοινωνικά αγαθά, την ανεξαρτησία της Τ.Α.;»

ΠΟΛΙΤΕΣ για την ΚΟΙΝΩΝΙΑ και το ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ του Δήμου Χερσονήσου

Η λεγόμενη «Ελληνογερμανική Συνέλευση» μέρος των Γερμανικών Αποστολών στην Ελλάδα και με συντονιστή τον κ. Χανς-Γιόαχιμ Φούχτελ πριν καλά-καλά καθαρογραφεί το πρακτικό της ορκομοσίας των νέων δημοτικών αρχών αποστέλει ερωτηματολόγιο ζητώντας την πλήρη εικόνα και απογραφή των χαρακτηριστικών και των υποδομών κάθε Δήμου.

Τα γεωμορφολογικά, πληθυσμιακά, κοινωνικά και οικονομικά χαρακτηριστικά, οι υποδομές και η πολιτιστική δραστηριότητα των αυτοδιοικητικών μας σχηματισμών μπαίνουν στο μικροσκόπιο της “ελληνογερμανικής φιλίας”.
Είναι σαφές ότι προκύπτει σοβαρό πολιτικό ζήτημα και το Υπουργείο Εσωτερικών οφείλει να απαντήσει το ποιος και πότε εκχώρησε το δικαίωμα να παρακολουθείται και να καταγράφεται η κατάσταση και οι αναπτυξιακές προοπτικές των τοπικών κοινωνιών μας από τέτοιους κύκλους.

Καλούμε το Δήμαρχο Χερσονήσου και όλους τους δημοτικούς συμβούλους συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης που με κατηγορηματικό τρόπο –κατά την προεκλογική περίοδο- κατέγραφαν εαυτούς ως υπέρμαχους της ανεξάρτητης και ακομμάτιστης προοπτικής στην Αυτοδιοίκηση, να αρνηθούν να παραδώσουν “τα κλειδιά”, να αρνηθούν να δώσουν τέτοια στοιχεία, να υπερασπιστούν το δημόσιο χαρακτήρα των δημοτικών υπηρεσιών και υποδομών που μπαίνουν στο στόχαστρο μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, να εμπιστευτούν την ντόπια παραγωγική και επιστημονική τεχνογνωσία και το ανθρώπινο δυναμικό του τόπου μας, να υπερασπιστούν τα κοινωνικά, πολιτιστικά και πολιτισμικά μας αγαθά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook