Καμία πρόταση για να είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας δεν έχει ο Φώτης Κουβέλης όπως τόνισε κατά τη συνέντευξη από τη ΔΕΘ.

"Είμαι πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και θέλω να συμβάλλω στην ολική επαναφορά της ΔΗΜΑΡ στο πολιτικό σκηνικό. Δεν μου έχει γίνει καμιά πρόταση να είμαι υποψήφιος πρόεδρος της Δημοκρατίας, ούτε καν νύξη, δεν υπάρχει καμιά συμφωνία, ούτε κρυφή ούτε φανερή", απάντησε ο Φώτης Κουβέλης στις ερωτήσεις για τα σενάρια που τον εμπλέκουν στο θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ παρακάλεσε και τα στελέχη του κόμματος που μιλούν δημοσίως να μην κάνουν αναφορές στο όνομά του.
Σε ερώτηση αν κάποιοι πρότειναν το όνομα του για το "κάψουν", ο κ. Κουβέλης είπε ότι και ο ίδιος το πληροφορήθηκε, όπως και οι άλλοι πολίτες, και σημείωσε πως "υπάρχουν πολλές σκέψεις" για την ερμηνεία αυτού του γεγονότος.

Για τη στάση που θα κρατήσουν ο ίδιος και η ΔΗΜΑΡ στο θέμα της εκλογής προέδρου της Δημοκρατίας είπε χαρακτηριστικά "όλα στην ώρα τους" και τόνισε πως δεν είναι αποδεκτά πολιτικά παιγνίδια, ούτε μικροκομματικά συμφέροντα.
Υπάρχουν συνταγματικές διαδικασίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και μέχρι να ανοίξουν αυτές "έχουμε Πρόεδρο της Δημοκρατίας".

Σε ερώτηση αν θα είναι υποψήφιος πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ στο προσεχές συνέδριο, απάντησε πως όλα βρίσκονται στα χέρια των συνέδρων.

Σχετικά με τη βουλευτική έδρα που διατηρεί ο Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος αποχώρησε από τη ΔΗΜΑΡ, επισήμανε πως "το μέτρο των ενεργειών του καθενός κρίνεται από τις αξίες που έχει και εφαρμόζει ο οποιοσδήποτε".

newsit.gr από ΑΠΕ – ΜΠΕ