Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Χανίων σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:
\”Τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Χανίων συγχαίρουμε τους νεοεισαχθέντες στα Ανώτατα κ Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τους ευχόμαστε καλή πρόοδο και μια άρτια και επιτυχή φοίτηση.
Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς ευχόμαστε στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς μια καλή σχολική χρονιά.
Όλοι γνωρίζουμε, ότι η οικονομική κρίση των τελευταίων χρόνων έχει επιδεινώσει την κατάσταση στα σχολεία και σε συνδυασμό με την έλλειψη οράματος και προγραμματισμού από όσους διαχειρίστηκαν τα κοινά και τα ζητήματα της εκπαίδευσης για δεκαετίες, έχει οδηγήσει στην αποδιάρθρωση του δημόσιου σχολείου και την απαξίωση του εκπαιδευτικού έργου. Πλέον, αντί η Πολιτεία να επενδύει στην Παιδεία στοχεύοντας σε ένα καλύτερο μέλλον, εγκαταλείπει το σχολείο μειώνοντας διαρκώς τη χρηματοδότηση για τη στήριξή του. Έτσι, τα προβλήματα μεγαλώνουν (σχολική στέγη, ακατάλληλα κτίρια, ελλείψεις εκπαιδευτικών) και αυξάνουν (καταργήσεις ειδικοτήτων στην τεχνολογική-επαγγελματική εκπαίδευση, Νέο Λύκειο με εντατικοποίηση σπουδών και περισσότερα φροντιστήρια, λανθασμένη μέθοδος αξιολόγησης δασκάλων και καθηγητών), φέρνοντάς μας μπροστά σε νέα αδιέξοδα.
Για να τα ξεπεράσουμε οφείλουμε να πιέσουμε όσους παίρνουν αποφάσεις που αφορούν στο παρόν και το μέλλον των παιδιών μας να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα. Συχνά αυτά δεν απαιτούν κανένα οικονομικό κόστος, παρά μόνο οργάνωση, προγραμματισμό και σωστό σχεδιασμό και στόχευση. Η ανακατανομή του μαθητικού πληθυσμού στα Χανιά για παράδειγμα, μπορεί να δώσει λύσεις. Το ίδιο και η περαιτέρω ανάπτυξη της αλληλεγγύης, χάρη στην οποία είναι δυνατό να βοηθηθούν όσοι ανήκουν στις ευάλωτες ομάδες (π.χ. άνεργοι) ή αντιμετωπίζουν άλλα σοβαρά προβλήματα.
Προϋπόθεση για να πετύχουμε την άνοδο του επιπέδου της εκπαίδευσης αποτελεί η μαζική συμμετοχή των γονέων και κηδεμόνων στους Συλλόγους των σχολείων και η σοβαρή και ουσιαστική ενασχόλησή μας με τα προβλήματα της Παιδείας, στο μέτρο που αυτό είναι εφικτό για τον καθένα. Μόνο έτσι θα πιέσουμε για να δοθούν οι απαιτούμενες λύσεις και θα συμβάλλουμε πραγματικά στη βελτίωση της ζωής των παιδιών μας, επιτρέποντάς τους να αγαπήσουν την γνώση και τη μόρφωση και ταυτόχρονα να χαρούν την παιδική κι εφηβική ηλικία τους.
Ενημερώνουμε τους γονείς του Δ.Χανίων ότι η Ένωση Γονέων συμμετέχει στη δράση «Γεμίζουμε τις άδειες σχολικές τσάντες» όπου όποιος επιθυμεί προσφέρει σχολικά είδη για τα παιδιά που δυσκολεύοντα ή αδυνατούν οι οικογένειες τους να αγοράσουν τα απαραίτητα για το σχολείο.
Πέραν κάποιων βιβλιοπωλείων που έχουν ανακοινωθεί στον Τύπο και των Σούπερ Μάρκετ ΙΝΚΑ ,που διαθέτουν ειδικά κουτιά για τη συλλογή τους, όποιος επιθυμεί μπορεί να επικοινωνεί με την Ένωση Γονέων στα τηλ Μαλανδράκη Σοφία 6944693365 και Γκουλούση Γρηγόρη 6943481453 και να παραδώσει τα είδη έως και τις 22 Σεπτεμβρίου. Η επιλογή των παιδιών που θα τα παραλάβουν θα γίνει με σεβασμό στα προσωπικά δεδομένα απο τους εκπαιδευτικούς των σχολείων μας .\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook