Ο βουλευτής Χανίων και υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Γιώργος Σταθάκης, συναντήθηκε με σχολικούς φύλακες του Δήμου Χανίων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και αντιμετωπίζουν το φάσμα της απόλυσης.
Κοινή διαπίστωση όλων ήταν η ανάγκη επανασύστασης του θεσμού του Σχολικού Φύλακα κι επαναπρόσληψης όσων έχουν απολυθεί, αφού με την παρουσία τους συνέβαλλαν για χρόνια στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων. 
Άλλωστε, η απομάκρυνση από τις εργασίες τους υπήρξε αυθαίρετη, αφού δεν προηγήθηκε κανενός είδους αξιολόγηση.
Η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα σειράς υπηρεσιών προς τους πολίτες, ιδίως όσων σχετίζονται με την Υγεία, την Παιδεία και την Πρόνοια είναι αδιαπραγμάτευτη, τόνισε ο βουλευτής Χανίων
Επίσης σήμερα, ο κ.Σταθάκης, συναντήθηκε με μέλη του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Δωματίων – Διαμερισμάτων Νομού Χανίων «Απτέρα», παρουσία του Προέδρου της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών κι Εμπόρων Νομού Χανίων Αντώνη Παπαδεράκη.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα του κλάδου των ιδιοκτητών ενοικιαζομένων δωματίων, με έμφαση στην υπερφορολόγησή τους μέσω και του ΕΝΦΙΑ, στην περαιτέρω επιβάρυνσή τους εξαιτίας της ασφάλισής τους στον ΟΑΕΕ, στη μεγάλη γραφειοκρατία που αντιμετωπίζουν και στις πρόσθετες οικονομικές δυσκολίες που παρουσιάστηκαν πρόσφατα εξαιτίας της μείωσης των αφίξεων Ρώσων τουριστών, μετά τα λουκέτα σε ρώσικα ταξιδιωτικά γραφεία και την κρίση στην Ουκρανία.
Ο κ. Σταθάκης επανέλαβε τη δέσμευση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και σημείωσε ότι οι μικρές και μεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις πρέπει να στηριχτούν και να φορολογηθούν με βάση ένα δίκαιο σύστημα. Σε σχέση με την υποχρεωτική ασφάλιση στον ΟΑΕΕ επεσήμανε πως θα μπορούσε να εξεταστεί η διαμόρφωση μιας νέας κατώτερης βαθμίδας, στην οποία ενδεχομένως θα εντάσσονταν και οι επαγγελματίες του τουρισμού. 
Επίσης, τόνισε τη σημασία που έχει η θέσπιση ενός νομοθετικού πλαισίου ικανού να παρέχει στοιχειώδη προστασία απέναντι σε αστάθμητους παράγοντες και να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη. Προτεραιότητά μας αποτελεί η παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου και της χώρας, σημείωσε ο βουλευτής Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook