Οι δημοσκοπικές προβλέψεις που μεταδίδονται από το κανάλι La7 επιβεβαιώνουν την επικράτηση της κεντροαριστεράς στην Νάπολι και στο Μιλάνο, τις δυο κύριες πόλεις όπου χθες και σήμερα διεξήχθησαν οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Σύμφωνα με την δημοσκοπική επεξεργασία του δικτύου La7, στο Μιλάνο ο προοδευτικός δικηγόρος Tζουλιάνο Πιζαπία, φέρεται να συγκεντρώνει ποσοστό 53,9%, έναντι του 46,1% της αντιπάλου του, Λετίτσια Μοράτι.

Στη Νάπολι, ο κεντροαριστερός πάντα πρώην εισαγγελέας Λουίτζι Ντε Ματζίστρις φέρεται να καταγράφει πραγματικό ρεκόρ: η La7 προβλέπει ότι μπορεί να αγγίξει το 62,8% των ψήφων, με διαφορά είκοσι και πλέον ποσοστιαίων μονάδων, έναντι του κεντροδεξιού Τζάνι Λετιέρι, που τα μέχρι τώρα δημοσκοπικά στοιχεία εκτιμούν ότι «σταματά» στο 37,2%.

Το πολιτικό κόμμα του Μπερλουσκόνι Λαός της Ελευθερίας παραμένει, έως τώρα συνολικά πρώτο κόμμα, με προβάδισμα όμως δυο μόλις μονάδων έναντι του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος.

Στα πρώτα σχόλιά τους οι αναλυτές τονίζουν ότι αν επιβεβαιωθεί η επικράτηση της κεντροαριστεράς ο Μπερλουσκόνι θα αντιμετωπίσει σημαντικές δυσκολίες στην συνεργασία με την Λέγκα του Βορρά και σε ό,τι αφορά το μέλλον της κυβέρνησης, ενώ, η κεντροαριστερά, θα πρέπει να προσπαθήσει να πετύχει μια κάποια συμφωνία με το μετριοπαθές κέντρο, ενόψει πιθανών, πρόωρων βουλευτικών εκλογών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook