Πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων στα πλαίσια της ημέρας πανελλαδικής κινητοποίησης με απόφαση της ΟΛΜΕ για την ανάδειξη των προβλημάτων της εκπαίδευσης. Η παράσταση διαμαρτυρίας αφορούσε τα κενά στα σχολεία , τη δημιουργία τμημάτων με βάση τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ, τις διαθεσιμότητες – απολύσεις τις μετακινήσεις μαθητών κλπ.

Κατά την διάρκεια της παράστασης πραγματοποιήθηκε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων κ. Μαραγκάκη κατά την οποία εκτέθηκαν αναλυτικά οι απόψεις και οι θέσεις της ΕΛΜΕ για τα εν λόγω ζητήματα.

Συγκεκριμένα, το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων γνωστοποίησε την ανησυχία του εξαιτίας του μεγάλου αριθμού ελλείψεων σε καθηγητές στα σχολεία ΔΕ του νομού όπως προκύπτει από την εικόνα που σχημάτισε το ίδιο το ΔΣ της ΕΛΜΕ τις προηγούμενες μέρες με επαφές του με όλα σχεδόν τα σχολεία του νομού. Απ’ την πλευρά του ο Προϊστάμενος της ΔΔΕ Ν. Χανίων δεν συμφώνησε με την εικόνα των «σοβαρών ελλείψεων» όπως την παρουσίασε το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων, και έπειτα από αίτημα του ΔΣ της ΕΛΜΕ δεσμεύτηκε να γνωρίσει στην ΕΛΜΕ την εικόνα των ελλείψεων όπως προκύπτει από τις επίσημες απαντήσεις των σχολείων προς το ΠΥΣΔΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook