​Τεράστια προβλήματα στα ελληνικά ξενοδοχεία προκαλεί η σημερινή πτώχευση και άλλου ρωσικού τουριστικού πρακτορείου, του Southern Cross.

Σύμφωνα με τον προεδρο του ΣΕΤΕ κ.Ανδρεάδη, το Southern Cross, που διακινεί εκατομμύρια Ρώσων, έχει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα 3.600 πελάτες του.

\”Οι συνέπειες είναι καταλυτικές\”, σημειώνει σε ένα πρώτο του σχόλιο στο twitter ο κ.Ανδρεάδης. Συνολικά στο εξωτερικό αυτή την εποχή βρίσκονται 10.000 Ρώσοι τουρίστες, που εξυπηρετούσε ο πτωχεύσας Ρώσος τουρ οπερέιτορ.

Το Southern Cross επικαλείται στην ανακοίνωσή του τα προβλήματα που προκάλεσαν οι πτωχεύσεις άλλων ρωσικών τουριστικών οργανισμών, που οδήγησαν τελικά στην αδυναμία του να ολοκληρώσει το φετινό του πρόγραμμα.

Το ρωσικό πρακτορείο διατηρούσε σε ισχύ συμβόλαιο με την ασφαλιστική εταιρεία Reso Garantia (μια από τις μεγαλύτερες της Ρωσίας) με το ποσό της εγγύησης να ανέρχεται στα 100 εκατ. ρούβλια, ποσό που μένει να δούμε εάν είναι επαρκές για την αποπληρωμή των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στην Ελλάδα αλλά και των ρωσικών αεροπορικών εταιριών UT air και Transaero, με τις οποίες συνεργαζόταν.

Οι πραγματικές συνέπειες και στον ελληνικό τουρισμό από την αγορά της Ρωσίας, μετά την πτώχευση και του Southern Cross, είναι βέβαιο ότι θα φανούν του χρόνου.

star.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook