«Μαχαίρωσα 14 φορές τη μητέρα μου γιατί ήμουν σε κατάσταση αμόκ» δήλωσε στην απολογία του ο 26χρονος μητροκτόνος της Ρόδου Νικόλαος Μπατζακάκης, ο οποίος πριν από δύο χρόνια σκότωσε τη μητέρα του για τα μάτια της Ρωσίδας συντρόφου του, την οποία το θύμα δεν ενέκρινε.

Από την πλευρά της, 36χρονη σύντροφος του 26χρονου, Ειρήνη Ιακούλεβα, που ήταν παρούσα στην άγρια δολοφονία της άτυχης γυναίκας υποστηρίζει ότι δεν έχει καμία σχέση με το έγκλημα. Στην προσφυγή της, που υπέβαλαν οι συνήγοροι της αναφέρονται τα εξής, σύμφωνα με τη «Δημοκρατική»: «Ζω στη Ρόδο μόνιμα τα τελευταία δέκα πέντε έτη, εργάζομαι ως υπάλληλος σε καφετέρια, ενώ παράλληλα μεταφράζω και έγγραφα από τη Ρωσική στην Ελληνική γλώσσα.

Έχω αποκτήσει δύο κορίτσια ηλικίας εννέα και έντεκα ετών σήμερα. Δεν έχω απασχολήσει ποτέ τις διωκτικές αρχές, είμαι μία υποδειγματική μητέρα και μεγαλώνω τα παιδιά μου κυριολεκτικά μόνη μου από τη στιγμή που ο Έλληνας σύζυγος μου με εγκατέλειψε για μία νεώτερη γυναίκα.

Δυστυχώς για εμένα οι γονείς μου έχουν αποβιώσει, τα δε πεθερικά μου έχουν να δουν τα εγγόνια τους τουλάχιστον τρία έτη. Συνεπεία αυτού τα τέκνα μου αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται για λίγες μέρες από οικογενειακούς φίλους, οι οποίοι όμως σύντομα θα αποχωρήσουν από τη Ρόδο, αφήνοντας τα παιδιά μου κυριολεκτικά στο δρόμο.

Δεν έχω ουδεμία εμπλοκή με τη συγκεκριμένη υπόθεση καθώς μοναδικό μου σφάλμα ήταν η σύναψη σχέσης με έναν άνθρωπο εξαρτημένο από τα ναρκωτικά. Τη συγκεκριμένη μέρα δεν υπήρχε ουδεμία προμελέτη καθώς το μόνο που γνώριζα ήταν το ότι θα επισκεφθούμε τη μητέρα του για κοινωνικούς λόγους. Έφυγα με τα ρούχα που φορούσα, δεν υπήρξε καμία συμμετοχή εκ μέρους μου ούτε τον βοήθησα να συγκαλύψει τα ίχνη.

Θεωρώ αθλιότητα τα όσα ελέχθησαν περί ψυχικής συνδρομής καθώς εγώ είχα παγώσει μπροστά στη πόρτα παρακολουθώντας έναν άνθρωπο ευρισκόμενο σε κατάσταση αμόκ να σκοτώνει τη μητέρα του. Είναι επίσης απόλυτα ψευδές ότι εγώ τον παρότρυνα να της επιφέρει το τελευταίο χτύπημα καθώς ευρισκόμουν σε κατάσταση σοκ μη δυνάμενη ούτε να μιλήσω».

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook