Ημερίδα με θέμα τις «Ρυθμίσεις Αυθαιρέτων: Ειδικά θέματα εφαρμογής Ν4178/2013» θα πραγματοποιήσει το ΤΕΕ/ ΤΑΚ την Κυριακή 14 Σεπτεβρίου 2014 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Κρήτης στις Γούρνες Ηρακλείου στο πλαίσιο της EXPO CRETA.

Θέματα Ημερίδας:

1. Επιδότηση εργασιών Ενεργειακής Αναβάθμισης ή Στατικής Ενίσχυσης από το Ειδικό Πρόστιμο
2. Ρυθμίσεις Αυθαιρέτων σε Διηρημένες Αυτοτελείς Ιδιοκτησίες (Οριζόντιες ή Κάθετες)
3. Ρυθμίσεις Αυθαιρέτων σε εξ αδιαιρέτου ακίνητα
4. Βεβαιώσεις Νομιμότητας και το μέλλον των Ρυθμίσεων μετά το 2014

Εισηγητές:

1. Αντώνης Μαυρογιάννης, Πολιτικός Μηχανικός από τη Δ/νση Πολεοδομίας του Δήμου Ηρακλείου, Μέλος της «Α» ΤΕΕ/ΤΑΚ
2. Κωνσταντίνος Χαμηλοθώρης, Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός από το ΤΕΕ/ΤΑΚ, Μέλος της Δ.Ε. ΤΕΕ/ΤΑΚ
3. Εμμανουήλ Γωνιωτάκης, Πολιτικός Μηχανικός από το michanikos.gr, Ελεύθερος Επαγγελματίας

Μετά τις Εισηγήσεις θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με το κοινό

Την ημερίδα θα προλογίσει ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του ΤΕΕ/ΤΑΚ Γιάνης Χαρωνίτης και συντονιστής στην ημερίδα και στη συζήτηση θα είναι ο Μιχάλης Γολοβάνης, Αντιπρόεδρος της Δ.Ε. ΤΕΕ/ΤΑΚ

Λίγα Λόγια για την Ημερίδα:

Σε μια περίοδο που η κοινωνία δοκιμάζεται και ο κλάδος των κατασκευών πνέει τα λοίσθια, η ενημέρωση που σχετίζεται με επενδύσεις στα ακίνητα αποκτά κομβικό χαρακτήρα. Οι ρυθμίσεις αυθαιρέτων, λόγω της κρίσης αλλά και του θολού θεσμικού πλαισίου που τις περιβάλλει – υπό τη σκιά της αντισυνταγματικότητας – δεν είναι ανάλογες με τις προσδοκίες του αρμόδιου Υπουργείου, κοστίζουν όμως σημαντικά στους πολίτες λόγω της ύφεσης.
Η εισπρακτική λογική, η προχειρότητα αλλά και η μικροπολιτική των σκοπιμοτήτων έχει κρατήσει μακριά τους πολίτες από την «αμνήστευση» του Νόμου, παρά το ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη διασφάλιση της ακίνητης περιουσίας τους και παρά το γεγονός ότι ζούμε σε περιοχές ιδιαίτερα επιβαρυμένες από την αυθαίρετη δόμηση σαράντα και πλέον ετών.

Το ΤΕΕ/ΤΑΚ, υπεύθυνα και με εγκυρότητα, όπως αρμόζει στο θεσμικό ρόλο του, παρακολουθώντας τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της κοινωνίας στην Ανατολική Κρήτη, αναλύει τις προκλήσεις και τα προβλήματα που σχετίζονται με ειδικά θέματα ρυθμίσεων του Ν.4178/2013, όπως η επιδότηση ενεργειακής αναβάθμισης ή/και στατικής ενίσχυσης κτιρίων από τα πρόστιμα, οι ρυθμίσεις στις εξ αδιαιρέτου ιδιοκτησίες κ.α., προκειμένου οι πολίτες και οι εμπλεκόμενοι στις ρυθμίσεις αυθαιρέτων να έχουν από καταξιωμένα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης και εξειδικευμένους επαγγελματίες την πληρέστερη ενημέρωση και άποψη σχετικά με την τακτοποίηση αυθαιρέτων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook