Ποιος είδε τον Απόστολο Γκλέτσο και δεν τον φοβήθηκε… Πάντως σίγουρα όχι ο Ιερέας που πραγματοποίησε την τελετή του Αγιασμού στο Λύκειο και το Γυμνάσιο Στυλίδας.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα stilida.com, όλα ξεκίνησαν όταν ο π. Ιωάννης από την ενορία Παλαιοκερασιάς έψελνε το τροπάριο της Υψώσεως του Σταυρού: «Σῶσον, Κύριε, τὸν λαόν σου καὶ εὐλόγησον τὴν κληρονομίαν σου νίκας τοῖς βασιλεῦσι ….» Και κάπου εκεί άρχισαν τα παρατράγουδα.

Ο Δήμαρχος Στυλίδας αγρίεψε και διέκοψε την τελετή. Απευθυνόμενος στον ιερέα του ζήτησε να ξαναψάλει το τροπάριο αλλά αυτή τη φορά να αντικαταστήσει το «βασιλεῦσι» με το «ευσεβέσι»!

Ο πάτερ Ιωάννης συνέχισε τη τελετή χωρίς να αντικαταστήσει την επίμαχη λέξη φράση. Αποτέλεσμα; Μαινόμενος ο Δήμαρχος Στυλίδας αποχώρησε, βρίζοντας θεούς και δαίμονες, αιφνιδιαστικά από τον αγιασμό πριν αυτός ολοκληρωθεί.

Μετά την ολοκλήρωση του αγιασμού ο Απόστολος Γκλέτσος επέστρεψε για να… ξαναφύγει καθώς οι προσπάθειες των υπόλοιπων παρευρισκομένων για ειρήνη έπεσαν στο κενό.stilida.com