Σκληρή απάντηση έδωσε σήμερα η δημοτική παράταξη του Άρη Παπαδογιάννη απέναντι στις καταγγελίες Σαρρή.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

\”Με έκπληξη παρακολουθούμε το παραλήρημα αλαζονείας που διακατέχει τον επικεφαλής της «πρωτοβουλίας πολιτών-πρώτα ο άνθρωπος» κ. Σαρρή στα ΜΜΕ σχετικά με τα όσα συνέβησαν κατά τη συνεδρίαση του πρώτου Δημοτικού Συμβουλίου αντικείμενο του οποίου ήταν η εκλογή του Προεδρείου του και των μελών των επιτροπών Οικονομικών και Ποιότητας ζωής, ως και των αντιπροσώπων του Δήμου Χανίων στην ΠΕΔ Κρήτης.

Ο κ Σαρρής είναι ο πλέον αναρμόδιος να εγκαλεί τις δύο μεγαλύτερες παρατάξεις της μειοψηφίας αλλά θα ήταν πολύ χρήσιμο να εξηγήσει στους πολίτες των Χανίων με απλά λόγια τι έγινε στην συνεδρίαση.

Είμαστε ξεκάθαροι δεν διεκδικούμε αξιώματα που δεν μας ανήκουν αλλά δεν απεμπολούμε και τα δικαιώματα της παράταξης μας που με την ψήφο τους και την εμπιστοσύνη τους μας έδωσαν οι Χανιώτες.
Οι θέσεις τις μειοψηφίας στις επιτροπές είναι 4 μέλη.

Η παράταξη του κ. Παπαδογιάννη δεν απέκλεισε καμία από τις παρατάξεις της ελάσσονος μειοψηφίας αφού «κατέκτησε» τη μία μόνο από τις 4 σύμφωνα με το ποσοστό της του 20% που κατ’ ελάχιστον εδικαιούτο.
Ο κ Σαρρής αντιπαλεύει και κατακρίνει τον Καλλικράτη αλλά εκεί που τον εξυπηρετεί να κατακτήσει αξιώματα και προβολή τον επικαλείται και τον υποστηρίζει μια γνωστή και παλιά αλλά αποδοτική μεθοδολογία προσδοκώντας μικροπολιτικά οφέλη.

Το ότι οι 2 παρατάξεις που επικαλείται ο κ. Σαρρής ότι δεν συμμετείχαν στις επιτροπές οφείλεται αποκλειστικά στην ασυνεννοησία που υπήρξε μεταξύ τους.
Θα συμφωνήσουμε δε με τον κ. Σαρρή για την άνευ προηγουμένου συνεδρίαση, δηλ. τις 10 ώρες διάρκειας της για τυπικά θέματα. Ήταν το μοναδικό Συμβούλιο σε όλη την Κρήτη με τόση διάρκεια. Δεν βλέπουμε όμως να στηλιτεύει το γεγονός που αναδεικνύει αφενός την ανικανότητα και ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής αλλά και την μικροψυχία της που δεν ψήφιζε τα αναπληρωματικά μέλη της μειοψηφίας. Δεν μίλησε δε και για την απόλυτη συνεργασία της παράταξης του με την δημοτική αρχή που αποτυπώθηκε στις ψηφοφορίες.

Όσον αφορά τις εκκλήσεις του Δημάρχου και του Προέδρου του ΔΣ για την συμμετοχή όλων των παρατάξεων στις επιτροπές είναι τουλάχιστον υποκριτικές όταν γνωρίζουν ότι στο σύνολο της μειοψηφίας εκλέγονται 4 μέλη και οι παρατάξεις είναι 5.

Είναι γεγονός ότι δεν εκλέχτηκαν 2 αντιπρόσωποι της μειοψηφίας για την ΠΕΔ Κρήτης λόγω της στόχευσης της δημοτικής αρχής και ελάσσονος μειοψηφίας να αποκλείσει τις δύο μεγαλύτερες παρατάξεις της μειοψηφίας. Αυτό έγινε διότι αφενός τράβηξαν τη συνεδρίαση ως τις πρωινές ώρες με συνέπεια την αποχώρηση δημοτικών συμβούλων λόγω κόπωσης και αδυναμίας παρακολούθησης της συνεδρίασης.

Βεβαίως αυτή η πρωτοφανής διαδικασία για μικροπολιτικούς λόγους δεν είναι δυνατό να γίνει αποδεκτή και επιφυλασσόμεθα για το νομικό έλεγχο της πράξης αυτής. Αφετέρου παρόλη την διαβεβαίωση του Δημάρχου και του Προέδρου του ΔΣ για την διακοπή της και την συνέχιση της μετά από πρόταση του κ. Παπαντωνάκη στις 3.30 της ίδιας μέρας, πράγμα που αποτυπώθηκε στα πρακτικά. Ο Δήμαρχος και ο Πρόεδρος του ΔΣ αθέτησαν την παραπάνω συμφωνία μετά την αποχώρηση της παράταξης Σκουλάκη για προφανείς λόγους.

Θα παρακαλούσαμε τον κ. Σαρρή όταν κάνει αναφορά για «δημοτικούς συμβούλους που έχουν ξεμάθει να εργάζονται 8ωρο ανασφάλιστο και απλήρωτο» να είναι πιο προσεκτικός διότι οι άνθρωποι αυτοί είναι ελεύθεροι επαγγελματίες που με αγωνία και μόχθο εργάζονται όχι 8ωρο αλλά 18ώρο για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της οικογένειας τους. Δεν είναι από εκείνους τους δημοσίους υπαλλήλους που αμείβονται από το δημόσιο και παράλληλα ασκούν αδήλωτη εργασία μη καταβάλλοντας φόρους και στερώντας συγχρόνως από συναδέλφους τους ελεύθερους επαγγελματίες την εργασία. Ωραία τα λόγια αλλά στην μικρή μας κοινωνία που όλοι γνωριζόμαστε κρινόμαστε από τις πράξεις μας.

Δεν θα ακολουθήσουμε τον δρόμο που επέλεξε ο κ. Σαρρής.
Με εντιμότητα και σθένος θα υπερασπιζόμαστε την αλήθεια και θα αναδεικνύουμε τα θέματα και τα προβλήματα της πόλης στο δημοτικό συμβούλιο όπου θα επικροτούμε το σωστό και θα κρίνουμε και θα στηλιτεύουμε τις σκοπιμότητες, τα λάθη και τις παραλείψεις της δημοτικής αρχής.

Δημοτική Πρωτοβουλία 100/5 – Ενωμένοι Χανιώτες\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook