Το μείζον θέμα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, αλλά και των ανεξέλεγκτων αιγοπροβάτων, εξετάστηκε σε σύσκεψη που έγινε σήμερα στο δήμο Ηρακλείου, με πρωτοβουλία του τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης του δήμου και του αρμόδιου αντιδήμαρχου, Πέτρου Ινιωτάκη, με τη συμμετοχή των αντιδημάρχων, Τεχνικών Έργων Χάρη Μαμουλάκη και Δημοτικής Περιουσίας Στέλλας Αρχοντάκη- Καλογεράκη, του γενικού γραμματέα του δήμου, Μανόλη Περαντωνάκη και υπηρεσιακών παραγόντων.

Αποφασίστηκε η αναβάθμιση του δημοτικού κυνοκομείου σε δημοτικό κτηνιατρείο με βελτίωση των εγκαταστάσεων που υπάρχουν. Επίσης θα γίνει καλύτερη η προσβασιμότητα στο χώρο, με τεχνικά έργα που θα γίνουν εντός των ημερών, ενώ θα βελτιωθεί η ηλεκτροδότηση των εγκαταστάσεων με την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πάνελ για την καλύτερη λειτουργία της μονάδας.

Εντός του κυνοκομείου δημιουργείται χώρος για τη μεταφορά και τη φύλαξη των αιγοπροβάτων, τα οποία θα εντοπίζονται από την αστυνομία μετά από καταγγελίες να βόσκουν ανεξέλεγκτα, σε αγροτικές και αστικές περιοχές του δήμου. Εφόσον εντός δεκαημέρου δεν εμφανιστούν οι ιδιοκτήτες τους να τα παραλάβουν, θα μεταφέρονται στο σφαγείο και το κρέας θα διατίθεται από το δημοτικό κοινωνικό παντοπωλείο.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός, που παραβρέθηκε στο τέλος τη συνάντησης έδωσε εντολή να προχωρήσει, κατά προτεραιότητα, η βελτίωση του δρόμου που οδηγεί στο κυνοκομείο, ενώ η τεχνική υπηρεσία θα ξεκινήσει τη σύνταξη μελέτης για τη χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά προγράμματα, της αναβάθμισης του χώρου και της επέκτασης των εγκαταστάσεων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook