Με τέσσερις αθλητές θα συμμετέχει στους πανευρωπαϊκούς αγώνες Special Olympics της Αμβέρσας ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων.

Η επίσημη ενημέρωση:

Με τέσσερις αθλητές κολύμβησης, τους Βασίλη Ραϊσάκη, Κωνσταντίνο Γαροφαλάκη, Δημήτρη Χουδαλάκη και Αντωνία Μπιτσαξάκη, αλλά και με τους Χανιώτες προπονητές, Κωνσταντίνο Νικολαντωνάκη (επικεφαλής) και Μπιλιάνα Γκεοργκίεβα (βοηθός) συμμετέχει ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων στους πανευρωπαϊκούς αγώνες Special Olympics που θα διεξαχθούν για 8 ημέρες, από τις 13 έως και τις 20 Σεπτεμβρίου στην πόλη Αμβέρσα του Βελγίου.


Xaniotes

Ο Ναυτικός Όμιλος θα έχει συμμετοχή στο άθλημα της κολύμβησης, με τους αθλητές του να επιδιώκουν στις μεγαλύτερες δυνατές επιτυχίες, έχοντας προετοιμαστεί κατάλληλα όλο το προηγούμενο διάστημα.

Συνολικά, η ελληνική αποστολή των Special Olympics αποτελείται από 74 άτομα, εκ των οποίων 52 αθλητές και 15 προπονητές, απ’ όλη την Ελλάδα. Τα αθλήματα δε στα οποία θα αγωνιστούν, είναι ο Στίβος, η Αντιπτέριση, η Καλαθοσφαίριση (UNIFIED,) το Μπότσε, η Ποδηλασία, το Ποδόσφαιρο 7x7, το Τζούντο, η Κολύμβηση και η Επιτραπέζια Αντισφαίριση (UNIFIED).

EllinikiApostoliBelgio

Οι αγώνες θα ξεκινήσουν με μία λαμπρή τελετή έναρξης το απόγευμα του Σαββάτου (13/9) στο Στάδιο Palais 12-Brussels Expo, παρουσία μελών της βελγικής βασιλικής οικογένειας και πολλών επισήμων απ’ όλη την Ευρώπη. Ακολούθως, οι Έλληνες αθλητές θα συμμετάσχουν στους προκριματικούς, ενώ από τις 16 έως και τις 19  Σεπτεμβρίου στους τελικούς αγώνες.

Η τελετή λήξης των ευρωπαϊκών αγώνων Special Olympics Αμβέρσα 2014 θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου και στο περιθώριο της οποίας αναμένεται ν’ ανακοινωθεί επίσημα η χώρα που θα αναλάβει την διοργάνωση των επόμενων Ευρωπαϊκών Αγώνων.

Σημειώνεται πως μαζί με την ελληνική αποστολή, έχει ταξιδέψει στο Βέλγιο η Φλόγα της Ελπίδας, η οποία έχει ξεκινήσει τη διαδρομή της από τον Αρχαιολογικό χώρο Αρχαίας Ζώνης Αλεξανδρούπολης, την Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου. Την Ελληνική Αποστολή και τη Φλόγα της Ελπίδας υποδέχτηκαν στο Αεροδρόμιο των Βρυξελλών, μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων και της Επιτροπής "Πόλις Αμφιτρύων". Ακολούθησε, ειδική τελετή υποδοχής της Φλόγας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και λαμπαδηδρόμοι θα την μεταφέρουν στις πόλεις που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα "Πόλις Αμφιτρύων", για να τερματίσουν το βράδυ της 13ης Σεπτεμβρίου στο Palais 12-Brussels Expo, όπου και θ’ ανάψει ο βωμός, για να κηρυχθεί επίσημα η έναρξη των Ευρωπαϊκών Αγώνων Special Olympics. 

Για περισσότερες φωτογραφίες πατήστε ΕΔΩ.