Τελευταία ενημέρωση 23.32
Συνεχίζεται ο πετροπόλεμος ομάδας 300 οπαδών που έχει αποκλείσει τη Λεωφόρο Δικαιοσύνης έξω από το ΑSTORIA (που οδηγεί στην πλατεία Ελευθερίας) και έχει ανάψει φωτιές σε κάδους απορριμάτων.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απαντούν με ρήψη χημικών ενώ οι οπαδοί δείχνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν εκεί μέχρι τα ξημερώματα.

Το σκηνικό που έχει δημιουργηθεί στο κέντρο της πόλης θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο αποτέλεσμα των εκτεταμένων επεισοδίων που διαδραματίστηκαν το βράδυ στο κέντρο του Ηρακλείου με οπαδούς του ΟΦΗ και δυνάμεις των ΜΑΤ.

Συγκεκριμένα οπαδοί με καλυμένα τα πρόσωπά τους, αρπάζοντας καρέκλες από τις καφετέριες (που έχουν αδειάσει) στην πλατεία Λιονταριών, τις πέταξαν μαζί με πέτρες και ξύλα στα ΜΑΤ που προσπαθούσαν να τους διαλύσουν κάνοντας χρήση χημικών.

Νωρίτερα περίπου 600 οπαδοί έριξαν μολότοφ στο Δικαστικό Μέγαρο με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά στο εσωτερικό του,όπου με την επέμβαση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας τέθηκε υπο έλεγχο, ενώ το ίδιο έπραξαν στην Α'ΔΟΥ έχοντας αρχίσει "πόλεμο" με όπλα ξύλα και πέτρες κατά των ΜΑΤ που απαντούσαν με χρήση χημικών δημιουργώντας αποπνυκτική ατμόσφαιρα στο κέντρο της πόλης.

Η πορεία

Αργά το απόγευμα ξεκίνησε πορεία από 1500  και πλέον "ομιλήτες", από την πλατεία των Λιονταριών και μέσα από τους δρόμους του Ηρακλείου φωνάζοντας συνθήματα κατά του υπουργού Πολιτισμού κ. Γερουλάνουκατέληξαν στην πλατεία Ελευθερίας όπου και ξεκίνησαν τα επεισόδια.

Υπενθυμίζεται ότι οι οπαδοί του ΟΦΗ διαμαρτύρονται για τη μη αδειοδότηση της ομάδας τους από τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ.