Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την έναρξη μιας σημαντικής διοργάνωσης που θα λάβει χώρα στα Χανιά. Το «2ο camp τερματοφυλάκων» με διοργανωτή τον προπονητή τερματοφυλάκων του ΑΟΧ  Γιώργο Μουντάκη σε συνεργασία με το Calcetto F.C. και την συμοαράσταση από τον Δήμο Χανίων και την ΕΠΣΧ ξεκινάει την Τετάρτη 1 Ιουνίου.

Η έναρξη με το θεωρητικό κομμάτι θα γίνει στις εγκαταστάσεις του Calcetto F.C. στα Περιβόλια και το πρακτικό κομμάτι θα γίνει στο Δ.Σ. Περιβολίων μετά το τέλος του ημιτελικού για το Κύπελλο Ερασιτεχνών ανάμεσα σε Ιεράπετρα και Αστέρα Μαγούλας .
Τα έσοδα από το καμπ θα διατεθούν για 2η συνεχόμενη φορά σε φιλανθρωπικό σκοπό αφού θα δοθούν για την ενίσχυση του παραρτήματος της ΕΛΕΠΑΠ στα Χανιά.
Την Δευτέρα (30/5) δόθηκε στο Calcetto F.C. συνέντευξη τύπου για την ενημέρωση γύρω από την διοργάνωση.

Ο διοργανωτής του καμπ Γιώργος Μουντάκης αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες της διοργάνωσης και στο κέρδος που θα έχουν ουσιαστικά οι συμμετέχοντες:
«Στο καμπ θα έχουν την δυνατότητα οι συμμετέχοντες να διδαχτούν τα βασικά χαρακτηριστικά ενός τερματοφύλακα όσον αφορά την τεχνική και τακτική και σίγουρα κάποιες προπονητικές μονάδες για να πάρουν τα πρώτα ερεθίσματά τους.
Δυστυχώς υστερούμε σε τερματοφύλακες, γι’ αυτό διοργανώνουμε το καμπ με εξειδικευμένους προπονητές που θα μάθουν στα παιδιά κάποια πράγματα που δεν τα μαθαίνουν στις ομάδες τους».

Νότης Ματιγάκης (ιδιοκτήτης Calcetto F.C.): «Έχει γίνει θεσμός το καμπ που διοργανώνει ο Γιώργος Μουντάκη. Είναι πολύ σημαντικό ότι έχει μεγάλη απήχηση η ιδέα που είχε πέρσι ο Γιώργος. Τέτοιες διοργανώσεις δεν συνηθίζονται στα Χανιά και έχει μεγάλη σημασία για το ποδόσφαιρο της πόλης. Είναι οι τερματοφύλακες ένα κομμάτι που δεν το γνωρίζουμε διεξοδικά οι περισσότεροι προπονητές και χρειάζεται ειδική εξειδίκευση. Σημαντικό είναι ότι έχει φιλαθρωπικό χαρακτήρα για 2η χρονιά και εξίσου σημαντικό να διδάσκεις στα παιδιά ποδόσφαιρο και ήθος».

Γιώργος Τσομπάνογλου(γυμναστής-συνεργάτης του καμπ): «Το καμπ είναι σημαντικό για προπονητές και ποδοσφαιριστές γιατι θα έχουν την δυνατότητα να δουν ένα ασκησιολόγιο πολύ εξειδικευμένο που μπορεί να το φανεί αρκετά χρήσιμο στην πορεία».

Γιώργος Μανουσέλης (εκπρόσωπος παραρτήματος ΕΛΕΠΑΠ Χανίων): «Είμαι σίγουρος ότι θα είναι επιτυχημένο το καμπ και ελπίζω και εύχομαι οι άνθρωποι του αθλητισμού να παραδειγματιστούν από αυτή την κίνηση και είναι συνολικά κοντά στις λιγότερες ευνοημένες ομάδες του κοινωνικού συνόλου».

Το κάμπ θα ξεκινήσει την Τετάρτη (1/6) και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή (3/6) με το πρακτικό κομμάτι να γίνεται στο Δημοτικό Στάδιο Περιβολίων. Πέρα από τον Γιώργο Μουντάκη στο «2ο camp τερματοφυλάκων» θα διδάξει τα μυστικά της θέσης ο προπονητής τερματοφυλάκων του Ατρομήτου Αθηνών, Παναγιώτης Μαλιαρίτσης, ενώ συνεργάτες είναι ακόμα οι Γιώργος Τσομπάνογλου, Στέργιος Τυπάδης και Αντώνης Μουντάκης.
Οι δηλώσεις συμμετοχής ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και οι τερματοφυλάκες που θα λάβουν μέρος είναι από όλη την Κρήτη αλλά και κάποιοι από την Αθήνα.
Χορηγός επικοινωνίας είναι το FlashNews.gr.

                                                                                                                                

Λευτέρης Αντωνακάκης

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook