Τελευταία ενημέρωση: 13:32

Νωρίς \”άρχισαν τα όργανα\” στο δήμο Ηρακλείου με τον νυν και τον πρώην αντιδήμαρχο Οικονομικών να εξαπολύουν κατηγορίες και βαρείς χαρακτηρισμούς εκατέρωθεν.

Μήλον της έριδος παρελθούσες οφειλές του δήμου και ένα στικάκι με στοιχεία για τα οικονομικά της Λότζια για το οποίο, σαν το περιβόητο στικάκι της λίστας Λαγκάρντ, παραμένει μυστήριο αν και πώς αξιοποιήθηκε.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Γιώργος Καραντινός, εξαπέλυσε επίθεση κατά της προηγούμενης δημοτικής αρχής κάνοντας λόγο για έλλειψη σεβασμού από την πλευρά των προκατόχων του, καθώς δεν είχε ενημερωθεί για χρέη του δήμου προς τον ΟΑΚ και μόλις σήμερα, με έγγραφο του Οργανισμού έλαβε γνώση για τις οφειλές ύψους 702.000 ευρώ..

Πρόκειται για χρέος από το 2004 και αφορά σε μελέτες για έργα ανάπλασης των περιοχών Μάχης Κρήτης και Καράβολα, καθώς και για έργα στο Δημοτικό Διαμέρισμα Τεμένους.

\”«Αποτελεί έλλειψη ενημέρωσης και σεβασμού στη νέα δημοτική αρχή, να πληροφορείται με επίσημο έγγραφο από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, που στάλθηκε στις 10-9-2014, για ένα χρέος του 2004 ύψους 700 χιλιάδων ευρώ περίπου, που αφορά στην ανάπλαση των περιοχών Μάχης Κρήτης και Καράβολα, καθώς και για έργα στο Δημοτικό Διαμέρισμα Τεμένους». \”, δήλωσε ο κ. Καραντινός.

Η απάντηση από τον πρώην αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Δημήτρη Αγαπάκη, δεν άργησε να έρθει.

Ο κ. Αγαπάκης, αντέκρουσε τους ισχυρισμούς Καραντινού λέγοντας ότι πριν ενάμιση μήνα είχε παραδώσει στικάκι με τα έσοδα και τα έξοδα του δήμου και επομένως ο νυν αντιδήμαρχος θα έπρεπε να έχει ενημερωθεί για το επίμαχο χρέος.

\”Είναι αντιδεοντολογικό και ανήθικο να προβαίνει σε τέτοιες δηλώσεις\” σημείωσε ο κ. Αγαπάκης συμπληρώνοντας ότι οι οφειλές προς τον ΟΑΚ θα είχαν τακτοποιηθεί αν δεν προέκυπταν τεχνικές δυσκολίες λόγω δικαστικών κωλυμάτων.

Το τι συνέβη τελικά θα δείξει όπως και το πώς θα ανταποκριθεί ο δήμος στην οφειλή του.

Το ηθικόν δίδαγμα πάντως που προκύπτει είναι ότι τα στικάκια δεν ενδείκνυται για οικονομικές ενημερώσεις.

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook