Συνελήφθη, χθες  το πρωί, στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης», από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου, 51χρονος, υπήκοος Αιγύπτου, για διευκόλυνση εξόδου από τη xώρα, σε 39χρονη μη νόμιμη αλλοδαπή, υπήκοο Συρίας και πλαστογραφία. Επιπλέον συνελήφθη και η 39χρονη, για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Ειδικότερα, ο 51χρονος, συνόδευε την 39χρονη μαζί με τα δύο (2) ανήλικα τέκνα της, στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου (προσποιούμενος ότι είναι η οικογένεια του), κάνοντας χρήση πλαστών εγγράφων, Αρχών Αιγύπτου προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό τις Βρυξέλλες Βελγίου.

Από τη διενεργηθείσα προανάκριση του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου, προέκυψε ότι ο 51χρονος, θα διευκόλυνε την έξοδο της 39χρονης και των δύο (2) τέκνων της από τη χώρα, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Ηρακλείου.

Τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες, με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή του 51χρονου και σε άλλες ομοειδείς πράξεις.