Λύση στο πρόβλημα με την απόρριψη χιλιάδων παιδιών από την ένταξη από τους παιδικούς σταθμούς αναμένεται να δοθεί άμεσα, με τις ενέργειες για τη στήριξη των οικογενειών να έχουν ήδη τεθεί προς υλοποίηση.
\”Υπήρξε μια δυσαρμονία στις προσφερόμενες θέσεις και σε αυτές που αίτήθηκαν οι οικογένειες προκειμένου να ενταχθούν τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς. Και έτσι έμειναν πάρα πολλά κενά σε παιδικούς σταθμούς, την ίδια ώρα που έμειναν πολλά παιδιά απ΄ έξω.
Πολλές οικογένειες επαναπαύτηκαν στη δήλωση ενός μόνο παιδικού σταθμού, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις δεν υπήρξε η ανάλογη προσφορά κενών θέσεων από τους παιδικούς σταθμούς, είτε αυτοί ήταν δημοτικοί είτε ιδιωτικοι.
Συγκαλούμε σύσκεψη μαζί με το Υπουργείο Ανάπτυξης και το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να υπάρξει διόρθωση αυτού του προβλήματος και επειδή οι πόροι αυτού του προγράμματος είναι εθνικοί, το πιθανότερο είναι να υπάρξει νέα προσκληση ώστε να έχουμε την ένταξη χιλιάδων παιδιών ακόμη στο πρόγραμμα\”, ανέφερε ο Υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Βασίλης Κεγκέρογλου.
Σημειώνεται πως δεν υπάρχει θέμα, σύμφωνα με τον κ. Κεγκερογλου με τη χρηματοδότηση, αλλά αφορά δυσαρμονία ανάμεσα στις προσφερόμενες θέσεις και τη ζήτηση τους από τις οικογένειες. 
\”Με τη σύσκεψη που θα πραγματοποιήσουμε πιστεύω ότι θα δοθεί λύση στην κατεύθυνση που επιθυμούμε όλοι, για να καλυφθούν πάνω από 10.000 θέσεις τουλάχιστον\”, κατέληξε ο κ. Κεγκέρογλου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook