​Τον έντονο προβληματισμό της κυβέρνησης, όχι μόνο για την απόφαση αναστολής του μέτρου της λειτουργίας καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους σε ορισμένες περιοχές, αλλά και για μια σειρά άλλων δικαστικών αποφάσεων, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας καταγγέλλοντας ότι «είναι προφανές πως υπάρχει μια παρέμβαση της δικαιοσύνης στον τρόπο που η κυβέρνηση προσπαθεί να νομοθετήσει ή να κανονίσει την πορεία της ελληνικής οικονομίας».

«Εάν με ρωτάτε εάν μας δυσκολεύει ή όχι η απόφαση, πρέπει να σας είμαι ειλικρινής, μας δυσκολεύει εξαιρετικά (...) Με ποια αιτιολογία κρίνεται αντισυνταγματικό το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές;», διερωτήθηκε ο κ. Δένδιας.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha, ο κ.Δένδιας είπε ότι «ως υπουργός αλλά και ως μπακαλόπαιδο δεν άκουσα καθόλου ευχάριστα την απόφαση του ΣτΕ για τα καταστήματα.

«Πρέπει να υπάρχουν επενδύσεις, να υπάρχει ένα σταθερό περιβάλλον που θα δημιουργεί εμπιστοσύνη στον λαό» τόνισε.

Απογοητευμένος με την απόφαση του ΣτΕ εμφανίστηκε στον ΣΚΑΙ και ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης. «Η απόφαση του ΣτΕ αφορά τη δοκιμαστική λειτουργία των καταστημάτων για ένα χρόνο. Ούτε να δοκιμάσουμε κάτι δεν μπορούμε σ’ αυτή την χώρα» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Χατζηδάκης, υπογραμμίζοντας με νόημα πως «τα καταστήματα θα άνοιγαν στις 11 το πρωί, μετά τον Εκκλησιασμό».

star.gr