Οι προσδοκίες για διάκριση του «Κορμοράνος» του Ναυτικού Ομίλου Χανίων στο Περιφερειακό πρωτάθλημα Κρήτης Ανοικτής Θάλασσας εκπληρώθηκαν με τον καλύτερο τρόπο.  Το σκάφος του Ν.Ο.Χ. κατέκτησε το Κύπελλο της 1ης θέσης στν Α’ Κατηγορία, ενώ ήρθε δεύτερο στη γενική κατάταξη.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο Ηράκλειο από την Παρασκευή (27/5) έως και την Κυριακή (29/5) και σημείωσαν διοργανωτική επιτυχία από την Ελληνική Ιστιοπλοΐκη Ομοσπονδία με συνδιοργανωτές τον Ι.Ο. Ηρακλείου και τον Ν.Ο. Γαζίου.
Συμμετείχαν συνολικά 9 σκάφη από Ομίλους της Κρήτης και διεξήχθησαν 4 ιστιοδρομίες όρτσα-πρύμα και ιστιοδρομίες ανοικτής θάλασσας.
Τα σκάφη, ανάλογα με τον βαθμό ιστιοπλοϊκής ικανότητας και τα πιστοποιητικά καταμέτρησης, κατανεμήθηκαν σε 2 κατηγορίες.
Στην Α’ κατηγορία, το Κύπελλο 1ης θέσεως κατέκτησε το σκάφος «Κορμοράνος»  του Ν.Ο. Χανίων και στη Β’ κατηγορία, το σκάφος «Σήμερα» του Ι.Ο. Ηρακλείου με Κυβερνήτη τον Σταύρο Σμυρλή.
Το σκάφος του Ι.Ο.Η. πήρε και την 1η θέση στην γενική κατάταξη, ενώ το Κύπελλο της 2ης θέσης πήγε στο «Κορμοράνος» του Ν.Ο.Χ.
Κυβερνήτης του σκάφους ήταν ο Κ. Μανιουδάκης με πλήρωμα τους Α. Κοτόπουλο, Δ. Γαγάρα, Ε. Αμοιραλή, Χ. Λίβα και Α. Ζαρίμπα.

 

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook