Η Ομοσπονδία χαιρετίζει την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας που αναστέλλει την εφαρμογή της απόφασης της Κυβέρνησης για την Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων μέχρι την οριστική απόφαση που θα εκδοθεί από την Ολομέλεια του ΣτΕ το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. 

Ιδιαίτερα χαιρετίζει την αναγνώριση εκ μέρους και του ΣτΕ των επιχειρημάτων του Συνδικαλιστικού Κινήματος των ΕΒΕ και των Ιδιωτικών Υπαλλήλων ότι η Κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων θα έχει ανεπανόρθωτες οικονομικές επιπτώσεις στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα επιφέρει ανεπανόρθωτες ηθικές βλάβες στους ιδιοκτήτες και εργαζόμενους στο χώρο του εμπορίου.

Στην απόφαση αναστολής του ΣτΕ γίνεται επιπλέον φανερή η ένδεια των επιχειρημάτων της Κυβέρνησης, η οποία δεν είναι σε θέση να παρουσιάσει στοιχεία ή μελέτες που να δικαιολογούν το οποιοδήποτε θετικό από την εμμονική της θέση για το Κυριακάτικο άνοιγμα των Καταστημάτων. 

Πως όμως άλλωστε μπορεί να υπάρξουν επιχειρήματα που να υποστηρίξουν τον κρυφό στόχο της κυβερνητικής και τροϊκανής πολιτικής ο οποίος δεν είναι άλλος από το κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την μονοπώληση της παραγωγικής και εμπορικής δραστηριότητας της χώρας μας.

Οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες βιοτέχνες και έμποροι θα συνεχίσουμε πιο αποφασισμένοι και ενωμένοι τον αγώνα μας απέναντι στην πολιτική που σήμερα εφαρμόζεται. Για την υπεράσπιση της ύπαρξης και ανασυγκρότησης της μικρομεσαίας επιχείρησης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook