Ο Δημοτικός Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (ΔΟ.ΚΟΙ.Π.Π) του Δήμου Χανίων συνεχίζει απρόσκοπτα και φέτος το πρόγραμμα “Σχολές Γονέων”.

Στην έντονη «κοινωνική ανάγκη» των ημερών που διανύουμε, ο θεσμός της εκπαίδευσης της οικογένειας κρίνεται αναγκαίος. 

Απώτερος στόχος, η στήριξη και η ενίσχυση των γονέων ώστε:

 να βελτιώσουν την επικοινωνία στην οικογένεια. 
 να αντιληφθούν τις αναπτυξιακές ανάγκες των παιδιών τους, αποδεχόμενοι τις δυνατότητες και τις αδυναμίες τους.
 να βοηθήσουν το παιδί στην προοδευτική ανεξαρτητοποίηση του.
 να ασχοληθούν με την προσωπική τους ανάπτυξη και γενικότερα να αναπτύξουν στάσεις ώστε να δρουν και να συναισθάνονται με τρόπο εποικοδομητικό τόσο στα ατομικά όσο και στα κοινωνικά ζητήματα.

Η ομάδα θα αποτελείται από 15-20 άτομα και θα δουλεύει με βιωματικό τρόπο. Τα μέλη της θα έχουν τη δυνατότητα συζήτησης και ανταλλαγής εμπειριών μέσα από βιωματικές ασκήσεις, παίξιμο ρόλων και την έκφραση των συναισθημάτων.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν.

Οι ομάδες που πρόκειται να δημιουργηθούν είναι:

 Ομάδα γονέων-παιδιών προσχολικής-σχολικής ηλικίας.
 Ομάδα γονέων-παιδιών που βρίσκονται στην εφηβεία. 
 Ομάδα μονογονεικών οικογενειών. 

Aιτήσεις συμμετοχής από Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014. Ενημερώνουμε τους γονείς ότι, υπάρχει δυνατότητα, εκτός από το απογευματινό τμήμα της Σχολής γονέων που θα πραγματοποιείται κάθε Δευτέρα απόγευμα, η δημιουργία πρωινού τμήματος για όσους γονείς το επιθυμούν .

Για πληροφορίες και αιτήσεις συμμετοχής, μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π Κυδωνίας 29 και στo τηλέφωνo 28213-41628. Υπεύθυνη του προγράμματος, είναι η κ. Μαλανδράκη Κατερίνα Ψυχολόγος.