Στην 12η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών θα συμμετάσχει ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων, με 12 κορίτσια και 8 αγόρια της Τεχνικής Κολύμβησης.

Παράλληλα ο ΝΟΧ καλεί τους φίλους του στίβου, τους αθλητές, τους προπονητές και τα μέλη του να συμμετέχουν στη διοργάνωση δράσης ευαισθητοποίησης και προστασίας για τον Υγρότοπο Μορώνη στη Σούδα Χανίων.

Αναλυτικά:

Συμμετοχή στην 12η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών

Ανταποκρινόμενοι στην Πρόσκληση συμμετοχής στην 12η Πανελλήνια Λαμπαδηδρομία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών που διοργανώνεται στην πόλη μας με την συμμετοχή του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων "Αγιος Ιωάννης", ο Ναυτικός Όμιλος Χανίων θα εκπροσωπηθεί με 20 αθλητές, 12 κορίτσια και 8 αγόρια, της Τεχνικής Κολύμβησης.  
Η Λαμπαδηδρομία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου και θα ξεκινήσει στις 19:30 από τη Δημοτική Αγορά, όπου θα βρίσκεται η φλόγα ερχόμενη από άλλες περιοχές της Ελλάδας.  
Η φλόγα της εθελοντικής αιμοδοσίας, με τη συνδρομή των συμμετεχόντων, θα διανύσει τις οδούς Χατζημιχάλη Γιάνναρη και Χάληδων και θα φθάσει στις 21:00 στο Γιαλί Τζαμισί. Εκεί θα πραγματοποιηθεί η αφή της φλόγας.
Την αφή της φλόγας, σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα κάνει φέτος Χανιώτης αθλητής που έχει επιτύχει τις υψηλότερες επιτυχίες. Γι’ αυτό την αφή θα κάνει ο αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Χανίων, Αντώνης Τσουρουνάκης.
Μετά την αφή της φλόγας θα ακολουθήσει λαογραφικό πρόγραμμα, στο οποίο θα συμμετέχει ο Ανδρέας Μανωλαράκης με το συγκρότημά του και θα χορέψουν ο Χορευτικός Όμιλος Χανίων "Ψηλορείτης" και ο Παραδοσιακός Σύλλογος "Σταυραετοί".
Η Λαμπαδηδρομία πραγματοποιείται για 12η συνεχή χρονιά σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες στην εθελοντική αιμοδοσία και να γίνει η φλόγα ο φάρος που θα οδηγήσει σε μια κοινωνία αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς τον συνάνθρωπο.  
 
Δράση ευαισθητοποίησης και προστασίας για τον Υγρότοπο Μορώνη

O Ναυτικός Όμιλος Χανίων καλεί τους φίλους του υγρού στίβου, τους αθλητές, τους προπονητές, τους γονείς και τα μέλη του να συμμετέχουν στη διοργάνωση δράσης ευαισθητοποίησης και προστασίας για τον Υγρότοπο Μορώνη στη Σούδα Χανίων την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 17.00.  
Την παραπάνω δράση διοργανώνει η WWF Ελλάς, στο πλαίσιο του εθελοντικού προγράμματος "Δίκτυο για την Παρακολούθηση της Κατάστασης των Υγροτόπων της Κρήτης".
Ο Μορώνης είναι από τους πιο οικείους, όπως επίσης από τους ελάχιστους υγροτόπους μέσα στα όρια του Δήμου Χανίων. Εκτός από τη σημασία του υγροτόπου για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, είναι γνωστός τόπος ενασχόλησης ποικίλων δραστηριοτήτων ομάδων ή συλλόγων και πολιτών της περιοχής.
Σκοπός της δράσης της WWF,  είναι ο καθαρισμός του υγροτόπου και η κινητοποίηση της τοπικής αρχής και κοινωνίας για την αποκατάστασή του. Στη συγκεκριμένη δράση μαθητές και απλοί πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τη φύση της περιοχής τους και τον εθελοντισμό, μέσα από βιωματικές δραστηριότητες.