Νέα πτώχευση ρώσικου τουριστικού οργανισμού ανακοινώθηκε πριν δύο μέρες και συγκεκριμένα του South Cross, ο οποίος αναστέλλει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, επικαλούμενος τα προβλήματα που προκάλεσαν οι πτωχεύσεις άλλων τουριστικών οργανισμών, που οδήγησαν στην αδυναμία του να ολοκληρώσει το φετινό του πρόγραμμα. 
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ιστοσελίδα του : “Λόγω αδυναμίας να εκπληρώσει της υποχρεώσεις του προς τους τουρίστες και πελάτες, ο South Cross Travel LLC ανακοινώσει την αναστολή των δραστηριοτήτων του. Η αναστολή αυτή σχετίζεται με την έντονη μείωση της ζήτησης του τουριστικού προϊόντος, στο πλαίσιο της πτώχευσης ενός αριθμού από τους μεγαλύτερους tour operators”.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις αυτή τη στιγμή στο εξωτερικό βρίσκονται 10.000 Ρώσοι τουρίστες, που εξυπηρετούσε ο ρωσικός tour operator, ενώ περίπου 3.600 πελάτες του βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. 
Το South Cross διατηρούσε σε ισχύ συμβόλαιο με την ασφαλιστική εταιρεία Reso Garantia (μια από τις μεγαλύτερες της Ρωσίας) με το ποσό της εγγύησης να ανέρχεται στα 100 εκατ. ρούβλια (52 εκατ. ευρώ), ποσό που θεωρείται από κύκλους της αγοράς επαρκές για την αποπληρωμή των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων στην Ελλάδα αλλά και των Ρωσικών αεροπορικών εταιρειών.

newsbeast.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook