Σε γραπτή του δήλωση, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κρήτης κ.Γιάννης Κυριακάκης, αναφέρει τα εξής:
\”Ο Γερμανός υφυπουργός Εργασίας και εντεταλμένος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, Χ. Φούχτελ ζήτησε με 8σέλιδο ερωτηματολόγιο από τους νεοεκλεγμένους δημάρχους και περιφερειάρχες να λάβει πληροφορίες για τα περιουσιακά στοιχεία των ΟΤΑ. 
Με απροκάλυπτο τρόπο προσπαθεί να εξασφαλίσει τα συμφέροντα των γερμανικών πολυεθνικών και να δει τι θα «αρπάξει» από τις υποδομές και το δημόσιο πλούτο της χώρας. Το κάνει μάλιστα με τρόπο προσβλητικό και μειωτικό εκθέτοντας ακόμη και τους θιασώτες της «ελληνογερμανικής συνεργασίας» που τα προηγούμενα χρόνια «έτρεχαν» σε διάφορες συναντήσεις μαζί του.
Καλούμε τον περιφερειάρχη Κρήτης να μην απαντήσει στο ερωτηματολόγιο Φούχτελ. Θεωρούμε απαράδεκτο να διεξαχθεί η 5η Ελληνογερμανική Συνέλευση , με οργανωτή και συντονιστή το Φούχτελ, που είναι προγραμματισμένη για την άνοιξη του 2015 στο Ηράκλειο, ειδικά μετά από αυτή του την ενέργεια.
Για τη ματαίωσή της θα πάρουμε από κοινού πρωτοβουλίες με άλλες συλλογικότητες, κινήματα, συνδικάτα και αγωνιστές από όλη την Κρήτη που θέλουν να δώσουν μια σκληρή απάντηση στους σύγχρονους κατακτητές – πλασιέ του γερμανικού κεφαλαίου.\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook