Την υπογραφή συμφωνίας με τη Βενεζουέλα στον τομέα της ενέργειας επιδιώκει η Τουρκία, με αντάλλαγμα την κατασκευή κατοικιών στη λατινοαμερικανική χώρα.

 Αυτό επιβεβαίωσε με δηλώσεις του τη Δευτέρα το βράδυ ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ. Όπως είπε, η τουρκική εταιρεία “ΤΟΚΙ” μπορεί να αναλάβει την κατασκευή των 2 εκατομμυρίων νέων κατοικιών που έχει ανάγκη η Βενεζουέλα, εξαιτίας των χιλιάδων αστέγων που προέκυψαν από τις καταστροφικές πλημμύρες του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου.

 Η Τουρκία, από την πλευρά της, ενδιαφέρεται για την εισαγωγή πετρελαιοειδών από τη Βενεζουέλα, καθώς σκοπεύει να δημιουργήσει απόθεμα πετρελαίου, δυναμικότητας ενός εκατομμυρίου βαρελιών. 

 Η συνάντηση του Τούρκου υπουργού Ενέργειας και Φυσικών Πόρων με τον Πρόεδρο της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, στο Καράκας, πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών.

 Ο Πρόεδρος της Βενεζουέλας εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφθεί την Τουρκία τον Απρίλιο και ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας ανέφερε ότι τουρκική αντιπροσωπεία θα μεταβεί στο Καράκας τον επόμενο μήνα για τη διεξαγωγή ευρύτερων συνομιλιών.