Στα 500 κορυφαία πανεπιστημία του κόσμου για το 2013, βρίσκεται για μια ακόμα φορά το πανεπιστήμιο Κρήτης, σύμφωνα με το QS Top Universities.

Συγκεκριμένα, το πανεπιστήμιο βρίσκεται στις θέσεις 491-500.

\"\"

Στην περιγραφή και αναφορά του, το QS γράφει εγκωμιαστικά σχόλια για το εκπαιδευτικό ίδρυμα:

\”Το Πανεπιστήμιο Κρήτης είναι ένα νέο και δυναμικό ακαδημαϊκό ίδρυμα πιστό στην αριστεία στον τομέα της έρευνας και της διδασκαλίας. Το Πανεπιστήμιο ιδρύθηκε το 1973 και δέχθηκε τους πρώτους φοιτητές του το 1977-78. Τώρα έχει 17 τμήματα σε 5 Τμήματα: Φιλοσοφίας, Παιδαγωγικής, Κοινωνικές Επιστήμες, Επιστήμες και Μηχανική, και Ιατρική.

Επί του παρόντος, περίπου 13.000 προπτυχιακοί και 2.000 μεταπτυχιακοί φοιτητές σπουδάζουν εδώ, διδασκόμενοι από ένα εξωστρεφές ΔΕΠ και προσωπικό στήριξης με εμπειρία σε ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε όλο τον κόσμο.

Ο διεθνής προσανατολισμός του πανεπιστημίου αντανακλάται στο ιστορικό συνεργασιών του με πολλούς από τους κορυφαίους οργανισμούς έρευνας και εκπαίδευσης στην Ευρώπη και από τις ευκαιρίες που προσφέρονται στους φοιτητές και το προσωπικό μέσα από την ενεργό συμμετοχή τους σε προγράμματα κινητικότητας και ανταλλαγών.

Βρίσκεται στις πανεπιστημιουπόλεις σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο, στο νησί της Κρήτης, μια περιοχή πλούσια σε αρχαίους και σύγχρονους πολιτισμούς της Μεσογείου, το Πανεπιστήμιο προσφέρει ένα ζωντανό κοινωνικό και πνευματικό περιβάλλον για την έρευνα και την εκπαίδευση. Ως εκ τούτου, αν η επαφή σας με το Πανεπιστήμιο είναι σύντομη ή μακροπρόθεσμη, έχουμε εμπιστοσύνη ότι θα είναι ικανοποιητική.\”

Flashnews.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook