Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Ρενώ έχει από χθες ένα νέο υποδιευθυντή, τον Κάρλος Ταβάρες, σε μία προσπάθεια να λησμονηθεί το σκάνδαλο μίας πιθανολογούμενης βιομηχανικής κατασκοπίας, το οποίο κλυδωνίζει τον όμιλο, αλλά και να τον επαναφέρει στην ανάδειξη του νέου στρατηγικού του προγράμματος.

Ο Ταβάρες διορίστηκε ως εκτελεστικός γενικός διευθυντής για τα επιχειρηματικά σχέδια του ομίλου στη διάρκεια του σημερινού εκτάκτου ΔΣ της Ρενώ, αναφέρεται στο ανακοινωθέν.

Ο 52χρονος Ταβάρες πρόκειται να αναλάβει «προοδευτικά τα καθήκοντά του, αρχής γενομένης από σήμερα, και έως την 1η Ιουλίου θα τα έχει αναλάβει πλήρως», προστίθεται.

Ο Ταβάρες φερόταν από πολλών εβδομάδων ως ο επικρατέστερος για να διαδεχθεί τον Πατρίκ Πελατά, ο οποίος εξαναγκάστηκε σε παραίτηση τον Απρίλιο, έπειτα από τον καταστροφικό χειρισμό της υπόθεσης της υποτιθέμενης υπόθεσης κατασκοπίας που αποφάσισε ο όμιλος.

Ο πρώην επικεφαλής του ομίλου Nissan για τη ζώνη της Αμερικής, ο πορτογαλικής καταγωγής Ταβάρες γίνεται πλέον το δεξί χέρι του Κάρλος Γκοσν. «Στόχοι του πρόκειται να αποτελέσουν η ανάπτυξη της Ρενό, η ανασύσταση του διεθνούς ομίλου και η προάσπιση της επιχείρησης όσον αφορά τη βιομηχανική της αναδιάρθρωση», τονίζει πηγή προσκείμενη στην εταιρεία.

Ο Ταβάρες γνωρίζει πολύ καλά τη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία, στην οποία εργάσθηκε επί 23 χρόνια προτού μεταπηδήσει στην ιαπωνική ανταγωνίστριά της. Ο ίδιος θεωρείται ως ένας «έξυπνος και αποφασιστικός μηχανικός», σύμφωνα με όσους τον έχουν συναντήσει. «Είναι ένας άνθρωπος που προέρχεται από τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας και όχι ένας διοικητικός», τονίζουν.

Ο δεύτερος στην ιεραρχία της Ρενώ θα έχει το θλιβερό καθήκον να βγάλει την εταιρεία από την τύρβη που δημιουργήθηκε μετά την υπόθεση υποτιθέμενης βιομηχανικής κατασκοπίας, που ξέσπασε τον Ιανουάριο, με πρωταγωνιστές τρία υψηλόβαθμα στελέχη της Ρενώ και της πλημμελούς έρευνας που ακολούθησε, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κλίμα δυσπιστίας στους κόλπους της εταιρείας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook