Συνεχίζονται οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Καπεταν Μιχάλη Κόρακα στην Πόμπια. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πόμπιας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης και τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Φαιστού.

Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε Συναυλία αφιέρωμα στο Νίκο Ξυλούρη από τους «Χορωδούς του Νότου» στον προαύλιο χώρου του Γυμνασίου Πόμπιας, ενώ ακολούθησε καντάδα στα σοκάκια του χωριού με τη συνοδεία παραδοσιακής μουσικής υπό τους ήχους του μαντολίνου του Νίκου Σαβιολή.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται σήμερα με τη μεγάλη συναυλία από το Μιχάλη Τζουγανάκη στον προαύλιο χώρου του Γυμνασίου Πόμπιας, με έναρξη στις 10 το βράδυ, ενώ θα ολοκληρωθούν αύριο το πρωί με την Ιερή Ακολουθία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πόμπιας και την Επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του Καπετάν Μιχάλη Κόρακα.

Ακολούθως, θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον συνταξιούχο εκπαιδευτικό κ. Στ. Νταλιαδάκη και κατάθεση στεφάνων. Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με τον «Κοράκειο Δρόμο», καθώς και τους αγώνες επίδειξης Ξιφασκίας από την Αθλητική Λέσχη Μεσαράς, στον προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Πόμπιας.