Ρόλο «κλειδί» αναλαμβάνει ο Μενέλαος Δασκαλάκης ο οποίος σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που παρουσιάζει το Real.gr θα είναι ο σύνδεσμος μεταξύ κόμματος και κυβέρνησης.

Την απόφαση έλαβε ο Γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος την οποία ενέκρινε ο πρωθυπουργός και τα επόμενα 24ωρα πρόκειται να ανακοινωθεί και επίσημα ενώ ήδη δημιουργείται γραφείο στα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην Λ. Συγγρού.

Η συγκυρία που ελήφθη αυτή η απόφαση δεν είναι καθόλου τυχαία, όπως και το πρόσωπο που επελέγη. Οι διαφοροποιήσεις των βουλευτών για ορισμένες κυβερνητικές αποφάσεις αντανακλά όπως είναι φυσικό και στην βάση του κόμματος.

Τα λάθη στον ΕΝΦΙΑ ήταν η σταγόνα που ξεχείλησε το ποτήρι, ενώ υπάρχουν γκρίνιες και για τον ανασχηματισμό που δεν έχει γίνει στο κράτος και κυρίως στους γενικούς γραμματείς των υπουργείων.

Τα κομματικά στελέχη είχαν πρόσβαση μέχρι τα βουλευτικά γραφεία αλλά από εκεί και πέρα δεν υπήρχε συνέχεια καθώς οι περισσότερες πόρτες των υπουργών παραμένουν ερμητικά κλειστές, με αποτέλεσμα να μην φτάνουν τα αιτήματα της «γαλάζιας» βάσης.

Ο Μενέλαος Δασκαλάκης που είναι γενικός γραμματέας τηλεπικοινωνιών και ταχυδρομείων τις επόμενες ημέρες θα οριστεί και συντονιστής εκτελεστικής γραμματείας. Είναι ο άνθρωπος των δύσκολων αποστολών, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά το κόμμα όπως και τις ισορροπίες που επικρατούν καθώς διετέλεσε Γενικός Διευθυντής της ΝΔ επί προεδρίας Κώστα Καραμανλή.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι σχέσεις του Μ. Δασκαλάκη με τον πρωθυπουργό όπως και με τους στενούς συνεργάτες του Α. Σαμαρά είναι άριστες.

Εισηγήσεις για να πέσουν οι τόνοι

Να ρίξει τους τόνους που επικρατεί στο εσωτερικό της ΝΔ θα επιχειρήσει τις επόμενες ημέρες ο Πρωθυπουργός. Στις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο μέγαρο Μαξίμου επικράτησε προβληματισμός για το πως μπορεί να αλλάξει το κλίμα στην «γαλάζια» Κ.Ο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr όλα τα στελέχη που βρίσκονται κοντά στον Πρωθυπουργό τόνισαν πως μόνο ο ίδιος ο Α. Σαμαράς μπορεί να κατευνάσει τις αντιδράσεις των βουλευτών που καταθέτουν συνεχώς ερωτήσεις – διαφοροποίησης – από κυβερνητικές αποφάσεις.

Μέσα στην εβδομάδα ο Α. Σαμαράς αναμένεται να αναλάβει πρωτοβουλίες εκτόνωσης. Δύο είναι οι εισηγήσεις που έχει δεχθεί: Συνεδρίαση κοινοβουλευτικής ομάδας ή την πραγματοποίηση δείπνων του Πρωθυπουργού με ομάδες «γαλάζιων» βουλευτών.

Η δεύτερη εισήγηση φαίνεται να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες καθώς όπως εκτιμούν συνομιλητές του πρωθυπουργού, μία χαλαρή συνάντηση μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας θα είναι πιο ουσιαστική και θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα.

rea.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook