Δεκαπέντε χρόνια έχουν περάσει από το τραγικό αεροπορικό δυστύχημα στις 14 Σεπτεμβριου του 1999, με θύματα τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Γιάννο Κρανιδιώτη, το γιο του Νικόλα, τη δημοσιογράφο της ΕΡΑ Νίνα Ασημακοπούλου και της ΕΡΤ Δημήτρη Πανταζόπουλο, τον αστυνόμο της προσωπικής φρουράς του υπουργού Νίκο Ασημακόπουλο και τον μηχανικό του αεροσκάφους Μιχάλη Παπαδόπουλο σημειώθηκε στη Ρουμανία.

Το προεδρικό αεροσκάφος τύπου \”Φάλκον\” έχασε απότομα ύψος και έπεσε από τα 15.000 πόδια στα 3.000 λίγο πριν φτάσει στο Βουκουρέστι, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν έξι από τα 13 άτομα που επέβαιναν στο αεροσκάφος.

Ο κ. Κρανιδιώτης μετέβαινε στο Βουκουρέστι για να πάρει μέρος στη Διαβαλκανική Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών. Λίγες μέρες αργότερα, υπέκυψε στα τραύματά του και ο εικονολήπτης της ΕΡΤ Παναγιώτης Πούλος.

Πρωτοδίκως, ο κυβερνήτης κ. Ιωάννης Ανδρουλάκης είχε βρεθεί ένοχος και καταδικάστηκε σε πενταετή φυλάκιση. Ο κ. Ανδρουλάκης εκανε εφεση και αθωώθηκε από τις κατηγορίες της υπερβολικής ταχύτητας και του κακού χειρισμού του αυτόματου πιλότου και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 35 μηνών γιατί δεν είχε ανάψει τη φωτεινή ένδειξη «προσδεθείτε».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook