Είναι μόλις 13 ετών. Η διαφορά της από τη συντριπτική πλειοψηφία των συνομηλίκων της είναι πως είναι ιδιοφυΐα και μάλιστα... πιστοποιημένη, αφού έχει γίνει και μέλος της Mensa, αλλά και  επαγγελματίας σχεδιάστρια μόδας.

Πριν λίγες μέρες μάλιστα παρουσίασε τα μοντέλα της στην Εβδομάδα Μόδας στη Νέα Υόρκη.

Η Isabella Rose Taylor, είναι αυτοδίδακτη, αφού έμαθε μόνη της να ράβει και να σχεδιάζει ρούχα και έχει τη δική της σειρά ρούχων στο Nordstrom.

Η επίδειξή της στην Εβδομάδα Μόδας έχει χορηγό τον τεχνολογικό κολοσσό των ΗΠΑ, την εταιρεία ηλεκτρονικών υπολογιστών Dell, σύμφωνα με το Fox Business.  

Η Taylor πηγαίνει στο κολέγιο του Ώστιν στο Τέξας, όπου και γεννήθηκε.  

Η σειρά ρούχων που έχει δημιουργήσει, περιγράφεται ως  "hippie-grunge, ωστόσο θηλυκή”.

Οι τιμές κυμαίνονται από 20 έως 100 δολάρια και μάλλον απευθύνονται σε μοντέρνα κορίτσια που ετοιμάζονται να επιστρέψουν στα θρανία.

Παράλληλα, η Taylor διατηρεί ένα blog που ασχολείται με θέματα μόδας και πουλάει τα ρούχα της online.

Πριν λίγους μήνες, η Taylor παραχώρησε συνέντευξη στο BusinessInsider, όπου μίλησε για τους στόχους της, αλλά και για το πώς μπήκε στον χώρο της μόδας από τόσο μικρή ηλικία.

“Αρχισα να ζωγραφίζω από πολύ νωρίς και ήταν ακριβώς αυτό το πάθος μου για τη ζωγραφική και το σχέδιο μόδας που αποφάσισα να ασχοληθώ επαγγελματικά με τη δημιουργία σειράς ρούχων.

Ήμουν πάντα ερωτευμένη με τη μόδα και πριν 5 χρόνια την ώρα που έψαχνα κάποιες μεικτές τεχνικές για ένα έργο τέχνης που έφτιαχνα, αποφάσισα να μάθω να ράβω.  Η μητέρα μου με έγραψε σε μια σχολή ραπτικής  κι από τότε βρήκα τον σκοπό της ζωής μου: ράψιμο και σχέδιο. Αρχισα αμέσως να ράβω ρούχα για μένα. Κάποιες φίλες μου όταν με είδαν να τα φοράω, τους άρεσαν και έτσι μου γεννήθηκε η ιδέα να τα πουλάω και να ανοίξω επιχείρηση.

Όπως λέει, τα σχέδιά της τα εμπνέεται από τις ζωγραφιές της. Η δουλειά της της “τρώει” 2-3 ώρες τη μέρα και ποικίλλει ανάλογα με τις εργασίες που έχει να κάνει για το σχολείο.

Οσο για το τι φιλοδοξεί για το μέλλον; Να κάνει τη σειρά ρούχων  Isabella Rose Taylor, παγκόσμιο brand και ο δεύτερος στόχος της είναι να επεκταθεί και στα αξεσουάρ, όπως τσάντες και παπούτσια. Θα ήθελε επίσης να είναι η σπίθα που θα εμπνεύσει κι άλλα νέα κορίτσια να ακολουθήσουν το όνειρό τους κι ελπίζει ότι θα μπορέσει να βοηθήσει και εμπράκτως.

newmoney.gr